septembrie 26, 2022

Samsarii de masini sunt vizati de Fisc

ANAF face cunoscut ca continua operatiunea de verificare a tuturor persoanelor fizice care au achizitionat mai mult de doua masini pe an si care apoi devin intermediari. Acestia vor fi verificati de inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF).

rn

Antifrauda verifica achizitiile intracomunitare de autovehicule second-hand si le va retine pentru verificari pe cele cumparate de intermediari, pe persoana fizica, daca se constata ca acestia au cumparat mai mult de doua autoturisme pe an.

rn

Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe caile rutiere, cât si pe calea ferata, iar inspectorii antifrauda fiscala vor verifica la descarcare toate documentele de provenienta.
Pâna acum, au fost identificate aproximativ 38 de firme românesti care au realizat achizitii intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane de lei si s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale de peste 20 de milioane lei. Firmele utilizau facturi fara TVA sau care contin ilegal TVA pe marja de profit.

rn

Salajul este recunoscut pe plan national pentru numarul mare de firme si persoane fizice care se ocupa cu aducerea din strainatate si vânzarea in tara de autovehicule la mâna a doua.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.