ianuarie 27, 2023

Samir Cîmpean este secretar general al Prefecturii Sălaj

Șeful Serviciului juridic, contencios administrativ și apostilă din cadrul Instituției Prefectului Sălaj, Samir Cîmpean, a fost numit, pentru o perioadă de 6 luni, secretar general al Instituției, printr-o decizie semnată de premierul Nicolae Ciucă. Propunerea a fost formulată de prefectul Dari Toma, în contextul în care postul era vacant. De altfel, funcția a fost introdusă în organigrama prefecturilor abia anul acesta, prin OUG.

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 26 noiembrie.

”Decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Samir-Adrian Cîmpean a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Instituției Prefectului — Județul Sălaj Având în vedere Adresa Ministerului Afacerilor Interne nr. 29.309 din 22.11.2021, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/7.701 din 23.11.2021, propunerea formulată de Instituția Prefectului — Județul Sălaj prin Adresa nr. 11.787 din 11.11.2021, precum și Adresa Agenției Naționale a Funcționarilor Publici nr. 49.153/2021, în temeiul art. 29, art. 265 alin. (11), art. 389 lit. c1), art. 394 alin. (2) lit. d), art. 397, art. 502 alin. (1) lit. f), art. 509 alin. (3) și al art. 530 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic. — Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Samir-Adrian Cîmpean, șef serviciu al Serviciului juridic, contencios administrativ și apostilă, exercită, cu caracter temporar, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Instituției Prefectului — Județul Sălaj pentru o perioadă de 6 luni. Prim-ministru Nicolae-Ionel Ciucă”, este decizia publicată în Monitorul Oficial.

Funcția de secretar general în cadrul Instituției Prefectului a fost înființată în ianuarie 2021, prin ordonanță de urgență.

“La nivelul instituției prefectului se înființează funcția de secretar general al instituției prefectului. Secretarul general al instituției prefectului este înalt funcționar public și se subordonează nemijlocit prefectului. Secretarul general al instituției prefectului este absolvent de studii superioare juridice, administrative sau științe politice. Secretarul general al instituției prefectului asigură stabilitatea funcționării instituției prefectului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între compartimentele instituției. Secretarul general al instituției prefectului sprijină activitatea prefectului în exercitarea atribuțiilor prevăzute la art. 255 și coordonează structura/ structurile de specialitate prin care se realizează aceste atribuții. Atribuțiile secretarului general al instituției prefectului se stabilesc prin hotărâre a Guvernului la propunerea ministerului care coordonează instituția prefectului, cu avizul ministerului cu atribuții în domeniul administrației publice. Prin excepție de la prevederile art. 438 alin. (1) și (3) în cazul în care funcția publică de secretar general al instituției prefectului este vacantă sau temporar vacantă și nu a putut fi ocupată prin una dintre modalitățile prevăzute la art. 394 alin. (2), sau titularul acesteia se află în imposibilitatea exercitării atribuțiilor, prefectul, prin ordin, poate delega, motivat, atribuțiile secretarului general conducătorului compartimentului juridic din instituția prefectului până la momentul ocupării funcției de secretar general al instituției prefectului, în condițiile art. 394, respectiv până la data încetării situației care a determinat imposibilitatea exercitării atribuțiilor”, prevede OUG 4 din 27 ianuarie 2021, publicată în Monitorul Oficial în data de 3 februarie.

Ordinele prefectului sunt contrasemnate de către secretarul general al instituției prefectului. În cazul în care funcția publică de secretar general al instituției prefectului nu este ocupată prin niciuna dintre modalitățile prevăzute de lege, contrasemnarea ordinelor prefectului se realizează de către conducătorul compartimentului juridic din Prefectură.

1 thought on “Samir Cîmpean este secretar general al Prefecturii Sălaj

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut