Sâmbătă neagră pe M1, în Ungaria. Cel puțin trei români au fost răniți

Info Trafic România a anunțat că cinci TIR-uri și 37 autoturisme au fost implicate într-un carambol pe autostrada M1 din Ungaria.

Cauza aciidentului în lanț ar fi fost o furtună de nisip.

„Treizeci și două de mașini, cinci autoutilitare și șase camioane au fost implicate în accidentul pe autostrada M1, produs la tronsonul de kilometru 30 al autostrăzii, pe direcția Győr. S-au aprins nouăsprezece autoturisme, o dubă și un camion. Pe lângă pompierii profesioniști din Tatabánya, Bajna, Törökbálint, Nyergesújfalu, Székesfehérvár, Budapesta, municipalitatea Bicske și voluntari, la incident au sosit serviciul de operațiuni de prevenire a dezastrelor din Fejér și din Komárom-Esztergom. Potrivit informațiilor, incendiul a fost stins. La fața locului au fost mobilizate și patru elicoptere de salvare. Traficul rutier este oprit în continuare, pe ambele sensuri pe tronsonul de drum afectat, circulația e deviată pe Autostrada 1”, scria, după producerea carambolului, https://www.katasztrofavedelem.hu.

Conform oficialilor maghiari, în total 36 de persoane au fost rănite, dintre care 1 persoană a suferit răni care i-au pus viața în pericol și alte 13 persoane au suferit răni grave.

Printre persoanele implicate în accident se află și trei cetățeni români, dintre care unul a fost grav rănit. De asemenea, autoritățile ungare au precizat pentru Ministerul Afacerilor Externe că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unități medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgență.

Ministerul Afacerilor Externe a mai precizat că Ambasada României la Budapesta a fost notificată de către un cetățean român, prin intermediul numărului de telefon de urgență, cu privire la un accident rutier, produs la data de 11 martie 2023, în jurul orelor 14:25, pe autostrada M1 din Ungaria, între localitățile Tatabanya și Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile locale, inclusiv cu sprijinul Biroului Atașatului de Afaceri Interne, pentru a obține informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autoritățile locale pentru informații legate de unitățile medicale la care au fost transportate persoanele rănite și cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon al ambasadei: +36 30 535 69 12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *