Daca aveti o problema de sanatate vreti sa aflati cat mai urgent si mai sigur despre ce este vorba, aveti, acum, acces la investigatii cu Rezonanta Magnetica (RM) mult mai aproape de casa dumneavoastra Policlinica Salvosan Ciobanca Zalau a investit intr-o astfel de tehnologie moderna, pusa la dispozitia pacientilor 24 de ore din 24.
Pentru ce afectiuni este bine sa solicitam investigatie RM?
Prin rezonanta magnetica se investigheaza afectiuni ale coloanei si maduvei spinarii (hernie de disc, spre exemplu), dureri la nivelul coloanei vertebrale – cervical, dorsal, intercostal, lombar, sacro-iliac, bazin, articulatii coxo-femurale, genunchi, mana, picior, pelvis, abdomen, precum si traumatisme. De asemenea, RM are indicatii si in accidente vasculare cerebrale ischemice, afectiuni ale aortei si tumori (leziuni oncologice, indiferent de localizare).
Care sunt simptomele care ar trebui sa ne trimita catre o investigatie RM?
Persoanele care manifesta dureri persistente la cap sau tulburari psihice, tulburari de echilibru (ameteli persistente), surditate brusc instalata, amorteala in membre pot fi diagnosticate pe baza unui RM cerebral. RM la coloana se indica in cazul celor cu dureri la gat, coloana toracica, lombara si bazin, iar RM articular se recomanda celor cu dureri articulare si rupturi de ligamente sau muschi.
Permanent la dispozitia pacientilor
Pentru ca rezultatele investigatiilor sa aiba acuratetea necesara unui diagnostic precis, dr. Petru Ciobanca, managerul policlinicii, a adus la serviciul de Rezonanta Magnetica specialisti tineri, familiarizati cu acest tip de tehnica medicala moderna. Tineretea si priceperea lor este dublata de experienta medicilor din clinicile clujene cu care Salvosan Ciobanca are colaborari.
Deoarece o examinare dureaza, in functie de segmentul investigat, intre 10 si 25 de minute, pentru a putea acoperi toate solicitarile de pe parcursul unei zile programul la serviciul RM se desfasoara in trei schimburi.
Pacientii, consiliati de neurochirurg
Poate si mai important este ca pacientii au posibilitatea, aici, de a primi consiliere de la primul si singurul neurochirurg din judet. Este vorba despre dr.Alexandru Iosif, medic specialist la Clinica de Neurochirugie din Cluj, care indruma pacientii spre metodele de tratament ce se impun in fiecare caz in parte. Totul fara a fi nevoie de deplasari costisitoare si obositoare la Cluj.
Sub pretul… pietei
Singurul neajuns este cel legat de bani. Fondurile alocate de la Casa de Asigurari de Sanatate abia ajung pentru zece investigatii pe luna, restul pacientilor trebuind sa scoata din buzunarul propriu cei 200 de lei, cat costa examinarea. Chiar si asa, pretul este – potrivit managerului – semnificativ mai mic decat cele practicate de clinicile din Cluj (cel mai apropiat loc unde se pot face astfel de investigatii), fapt pentru care la Salvosan Ciobanca vin pacienti din aproape toate judetele din zona.
Pe langa faptul ca este o investigatie de inalta performanta, Rezonanta Magnetica are si avantajul de a fi neinvaziva, ea putandu-se repeta ori de cate ori este nevoie, fara restrictii.