octombrie 5, 2022

Salvatorii din Salaj au sarbatorit „Ziua pompierilor”

Pompierii salajeni au aniversat ieri 163 de ani de la Batalia din Dealul Spirii.
Anual, la data de 13 Septembrie, sarbatorim „Ziua Pompierilor” din Romania, considerata ca fiind unul din elementele cele mai reprezentative in materie de actiune pe linia prevenirii si stingerii incendiilor. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Porolissum” al judetului Salaj a organizat ieri un ceremonial militar la care au fost invitate oficialitatile salajene, cadrele in rezerva si simpli vizitatori. Atat prefectul Salajului Alexandru Vegh, cat si primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, au declarat ca apreciaza activitatea ISU Salaj, institutia care se bucura de cea mai mare incredere in randul populatiei. La aceasta ceremonie au defilat cadrele unitatii si s-au desfasurat o serie de exercitii si aplicatii demonstrative prezentandu-se totodata tehnica de lupta din dotare. Au fost avansate inainte de termen patru cadre militare, un ofiter si trei subofiteri: prim-adjunct al inspectorului sef capitan Dobocan Adrian la gradul de maior, de la gradul de plutonier adjutant la plutonier adjutant sef Somoi Gabriel si Balog Ioan, si de la plutonier la plutonier major Balint Gheorghe.
Au salvat bunuri in valoare de sapte milioane de lei
In primele opt luni ale anului 2011 la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Porolissum” al judetului Salaj au fost inregistrate un numar de 359 de evenimente din care au presupus interventia propriu zisa la 332 de evenimente. In zece cazuri fortele de interventie s-au deplasat si nu au intervenit, iar in alte 17 situatii au fost intoarse din drum. Cele mai frecvente situatii de urgenta au fost datorate incendiilor necontrolate la vegetatie uscata, care tin capul de afis cu 109 interventii. Valoarea bunurilor salvate in urma celor 332 de interventii ajunge la apro-ximativ sapte milioane de lei. Alte situatii de urgenta la care pompierii salajeni au intervenit au fost urmatoarele: degajari de persoane 27, descarcerari 18, asanari de munitie 11. In urma interventiilor la care au participat serviciile de urgenta profesioniste au fost salvate un numar de 9 persoane si 12 victime din care 7 persoane au decedat, iar alte 5 persoane au fost ranite.

Maine sunt concediati 50 de pompieri
In urma planurilor de restructurare din Ministerul Administratiei si Internelor, in judetul Salaj au fost desfiintate 102 functii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Porolissum”, dintre care 50 incadrate si 52 vacante. Pe data de 15 septembrie, pompierii care au fost pusi la dispozitie in vederea disponibilizarii si nu au trecut testele de departajare vor fi concediati.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.