septembrie 30, 2022

Sălile de sport din Zalău se scot la licitație, pentru închiriere, în 24 septembrie

Unicode

Săli de sport, săli festive și diferite alte spații din incinta unităților de învățământ din Zalău urmează să fie scoase la licitație, pentru a putea fi închiriate. Municipalitatea își propune să valorifice spațiile temporar disponibile din școli, iar profitul să îl împartă cu unitatea de învățământ. În ședința de Consiliu Local de luna trecută a fost votat proiectul de hotărâre care prevede acest lucrum, iar în 24 septembrie va avea loc deschiderea ofertelor depuse, în ședință publică.

 • În urma centralizării spațiilor disponibile, pe lista celor ce pot fi închiriate figurează sălile de sport de la Şcoala Gimnazială „luliu Maniu”; Şcoala Gimnazială „Porolissum”; Şcoala Gimnazială „George Coşbuc”; Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”; Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”; Şcoala Gimnazială „Comeliu Coposu”; Liceul de artă „loan Sima”; Colegiul Tehnic „Al.Papiu Ilarian”; Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”; Liceul cu Program Sportiv „Avram lancu”.
  Pe listă mai apar sala festivă situată în incinta Şcolii Gimnaziale „luliu Maniu” Zalău, destinată desfăşurării de
  activităţi sportive – arte marţiale, o sală de clasă şi un laborator situate în incinta Liceului tehnologic „Voievod Gelu”, destinate desfăşurării de cursuri de formare profesională, un spaţiu situat în incinta Liceului Pedagogic „Gh. Şincai” cu destinaţia de chioşc alimentar, un teren situat în curtea Şcolii Gimnaziale „George Goşbuc”, destinat activităţii de karting, un teren situat în incinta Liceului de artă „loan Sima”, destinat amplasării unei tonete cu destinaţia de chioşc alimentar, un teren sintetic situat în incinta Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” destinat desfăşurării de activităţi sportive.
 • Documentaţia de atribuire se poate obţine de la Primăria Municipiului Zalău. Costul pentru obţinerea acestui exemplar (20 lei) se poate achita cu numerar casieria primăriei.
 • Data limită pentru depunerea ofertelor este 24 septembrie, ora 12.00.
  Adresa la care trebuie depuse ofertele este Primăria Municipiului Zalău, Piaţa luliu Maniu nr. 3, camera 4 – Centrul de Relaţii cu Publicul. Ședința publică de deschidere a ofertelor va avea loc în 24 septembrie, în Sala mică (sala de şedinţă) din incinta Primăriei Zalău.
 • Chiriile încasate constituie sume ce se fac venit la bugetul local (50%) şi la bugetul unităţii de învăţământ (50%). „Prin valorificarea spaţiilor temporar disponibile situate în incinta unităţilor de învăţământ, prin închiriere, se creează oportunitatea realizării unor venituri la bugetul local”, a explicat municipalitatea.
 • Prețurile minime de la care vor porni licitațiile sunt cele stabilite prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 394 din decembrie 2020, privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale, a tarifelor şi chiriilor pentru administrarea bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Zalău pentru anul 2021.
 • Astfel, pentru închirierea unei săli de clasă, prețul de pornire va fi 20 de lei pe oră, iar pentru o sală festivă va fi 40 de lei pe oră. Închirierea unui aterier școlar va costa minim 50 de lei pe oră. În cazul cantinelor, tariful este de 2.000 de lei pentru nunți sau botezuri sau 250 de lei pe oră, pentru alte evenimente.
 • În cazul spațiilor din incinta școlilor, prețul de închiriere pentru desfășurarea de activități comerciale va fi de 20 lei/mp/lună.
 • Terenurile de sport se pot închiria de la un preț de pornire al licitației de 20 de lei pe oră, în cazul celor acoperite cu bitum, sau de 70 de lei pe oră, în cazul celor sintetice.
 • La sălile de sport, tarifele de pornire diferă în funcție de sportul ce urmează a fi practicat. Acestea pleacă de la 100 de lei pe oră pentru fotbal, însă suma scade la 30 de lei pe oră în cazul copiilor și elevilor de la cluburi sportive. Pentru alte jocuri, tariful de pornire este de 30 de lei pe oră, iar pentru sporturi individuale prețul pleacă de la 20 de lei pe oră.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.