februarie 5, 2023

Salatig: Groapa de gunoi, cimitir pentru oi!

Doua telefoane si un e-mail sosite pe adresa redactiei ziarului nostru ne sesizeaza ca in groapa de gunoi situata la intrarea in comuna Salatig, pe partea stanga, in apropierea cimitirului romanesc, au fost identificate de catre cetateni, duminica 22 februarie a.c, noua oi si vreo 15 miei. Animalele erau moarte, doar o oaie se zbatea in agonie, declara un localnic care intamplator isi ducea deseurile menajere la groapa, pentru ca in comuna nu exista serviciu de salubrizare. Sesizat, medicul veterinar din comuna l-a identificat pe stapanul oilor moarte in persoana lui Ioan Silaghi din satul Bulgari. Oile au fost atacate de un virus necrutator. Cetatenii sunt indignati pentru ca gestul proprietarului de oi este unul necugetat, creand un adevarat focar de infectie in zona, strangand in jurul gropii zeci de caini fara stapan. Ce va fi dupa incalzirea vremii si topirea zapezii, nu-i greu de banuit.
Ieri, 24 februarie, in jurul pranzului, l-am contactat pe dl. dr. Mircea Martin, directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Salaj, pentru a afla amanunte despre situatia in sine. Senin, dl. Martin ne-a spus ca nu are nici o informatie despre cazul respectiv, dar ca se va interesa si ne va informa. In dupa amiaza zilei de ieri, dl. dr. Martin a fost de negasit. Sau, mai bine zis, de la secretariat ni s-a spus ca este plecat pe teren. In ce zona nu se stie, numai ca unde se afla, telefonul mobil nu avea semnal!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut