decembrie 1, 2022

Salariul minim ar putea creste cu 7,2 la suta

Guvernul Romaniei anunta ca salariul minim ar putea creste cu 7,2%, in 2020, conform unei postari publicate pe Facebook.
Astfel, cresterea ar putea fi 149,7 lei pe brut, iar pe net, adica bani in mana, ar fi o crestere de 83 de lei, la 1.346 lei, cu 17 lei sub promisiunea fostului Guvern PSD.
De asemenea, Guvernul Orban spune ca se va calcula in functie de indicele preturilor de consum si de cel al productivitatii, iar calculul va fi facut public in aceasta saptamana.
Guvernul PSD promitea o crestere pe net de 100 lei, la 1.363 lei.
Premierul Ludovic Orban: "In cursul acestei saptamani, definitivam propunerile pentru formula de calcul a salariului minim. Daca stabilim ca formula de calcul pentru salariul minim va fi determinata de rata inflatiei, indicele de crestere a preturilor de consum, si de indicele de crestere a productivitatii, salariul minim pe economie ar putea creste cu 7,2%."

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *