decembrie 5, 2022

Salariile bugetarilor ingheața in 2016

Orele suplimentare vor fi “platite” în zile libere


Bugetarii trebuie sa fie mulțumiți cu majorarea de 10 la suta pe care au primit-o la salarii la 1 decembrie. Anul viitor nu vor mai vedea nici un leu în plus. Și asta pentru ca tehnocrații lui Cioloș nu au fost de acord cu marirea salariului minim pe economie de la 1.050 la 1.200 de lei, prevazuta în legea bugetului pentru 2016 de fostul guvern Ponta.

Creșterea salariului minim pe economie este foarte importanta, întrucât sta la baza maririi tuturor salariilor din sistemul bugetar. Înghețarea lui la actuala valoare, aceea de 1.050 de lei, înseamna ca lefurile nu cresc anul viitor. Marți, Cabinetul Cioloș a aprobat Proiectul de Buget pentru 2016, act normativ trimis la Parlament spre aprobare. stop_coloana În legea bugetului scrie, negru pe alb, ca veniturile tuturor bugetarilor vor fi înghețate, în 2016, la nivelul sumelor din decembrie 2015. Mai mult, cei 1,2 milioane de angajați ai statului nu vor primi sporuri, prime, tichete de masa sau vouchere de vacanța, se arata în legea trimisa spre aprobare la Parlament. Totodata, orele suplimentare vor fi “platite” în zile libere, iar diurnele de deplasare și de delegare, precum și valoarea financiara a normelor de hrana ramân înghețate în 2016.

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *