Salariile angajatilor firmelor detinute de Ministerul Economiei vor creste cu 5%

Salariile brute ale angajatilor din 26 de companii controlate integral sau majoritar de stat, prin Ministerul Economiei, vor creste in acest an cu 5%, astfel incat sa acopere inflatia.
“Cheltuielile cu salariile s-au determinat avandu-se in vedere respectarea corelatiei dintre cresterea productivitatii muncii si cea a castigului mediu salarial in conditiile reducerii cheltuielii la 1.000 lei venituri (…). Drepturile salariale brute au in vedere o crestere de 5% pe parcursul anului 2009, fata de ultimul castig realizat in anul anterior”, potrivit notei de fundamentare a unui proiect de hotarare de guvern privind aprobarea bugetelor unor companii.
Secretarul de stat din Ministerul Economiei Tudor Serban a declarat, luni, ca blocajul fluxurilor de capital in cazul companiilor controlate de institutie este cauzat de recesiunea economica si de conflictele privind bonusurile salariale si fondurile de salarii pentru acest an, situatie care a dus la aprobarea a doar 26 de bugete, din peste 100. El a spus ca majorarile salariale nu vor depasi rata inflatiei si vor fi acordate doar acelora care anul trecut au avut profit, precum Transelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Transgaz sau Hidroelectrica.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *