ianuarie 29, 2023

Salarii mai mici cu 50% pentru sefii de la UE si Transurbis

Viorel Marian, seful Uzinei Electrice, si Ioan Muresan, omologul sau de la Transurbis, vor primi bani mai putini incepand din acest an. Astfel, prin Ordonanta de Urgenta, numarul 322, din 30 decembrie 2008, s-a stabilit ca sefii regiilor autonome, aflate sub autoritatea unei autoritati administrativ teritoriale nu pot avea o remuneratie lunara mai mare decat indemnizatia lunara a viceprimarului. Efectul ordonantei va fi pe deplin resimtit de cei doi directori care, la finele lui 2008 erau fericitii beneficiari ai unui salariu lunar de aproximativ 8000 de lei (80 de milioane in lei vechi).
Pe langa salariul de subsecretar de stat, care era stabilit prin lege, Viorel Marian si Ioan Muresan au mai primit in sedinta din 18 decembrie, un cadou din partea consilierilor locali din Zalau. Consilierii puteau sa mentina salariul celor doi la aproximativ 56 de milioane (cat are un subsecretar de stat) dar, pentru ca legea le permitea au mai dat (ca doar nu din banii lor) inca 23 de milioane de lei vechi sefilor celor doua regii.
Conform noilor reglementari legislative retributia lunara a celor doi directori urmeaza sa se reduca cu aproape 50%. Astfel, Marian si Muresan vor primi un salariu brut de maximum 48 de milioane lei vechi pe luna, cat este, in momentul de fata, retributia lunara a unui viceprimar al municipiului Zalau.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut