Salarii mai mari pentru IT-iștii angajați la stat

De la 1 ianuarie 2023, IT-iștii care lucrează în instituțiile de stat nu vor mai plăti impozit pe venit, ceea ce se va traduce prin mai mulți bani în bunuzar, la final de lună.

Guvernanții spun că, prin această măsură, s-a eliminat o inechitate care exista între IT-iștii din mediul privat și cei din sectorul bugetar. În plus, se încearcă, astfel, atragerea de specialiști în instituțiile de stat.

“De mulți ani, exista o situație incorectă: IT-iștii de la stat nu puteau beneficia de aceleași facilitați fiscale ca cei din sectorul privat, deși au competențe similare și, în general, salarii mult mai mici. Este o situația care ține de echitate, dar înseamnă și o șansă în plus să atragem și să păstrăm resursa umană de calitate în sectorul public. Acest lucru va fi schimbat. Personalul din instituțiile publice care desfășoară astfel de activități va beneficia de scutire de la plata impozitului pe venit. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial. Prevederile vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2023 şi se vor aplica începând cu veniturile aferente lunii intrării în vigoare a ordinului. Măsura are obiectivul de a atrage experți din sectorul IT&C în administrația publică. România viitorului este România digitală, iar un sector public puternic digitalizat înseamnă un stat prietenos cu cetățeanul. Pentru toate acestea, e nevoie de specialiști în sectorul public, cu atât mai mult în ceea ce ține de transformarea digitală a administrației”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

One Reply to “Salarii mai mari pentru IT-iștii angajați la stat”

  1. Silicon Valley se face toată administrația: primari, inspectori, funcționarele de la toate ghișeele, including jucătorii de „Solitaire”, pe lîngă sporul de calculator și sporul de antenă se proclamă IT-ști, că doar toți au făcut un curs de operare pe calculator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *