Salarii mai mari la Sport Club Municipal Zalău

Consilerii locali se vor pronunța, în cadrul ședinței de joi, 16 decembrie, cu privire la proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual aferent Clubului Sportiv “Sport Club Municipal Zalău”, organizat ca instituție publică în subordinea Consiliului Local al municipiului Zalău.

Propunerea primăriei de a majora salariile de la club vine în urma discuțiilor avute cu reprezentanții sindicatelor Civitas și Lex Com, care reprezintă angajații instituției. Administrația locală explică, în referatul care însoțește proiectul de hotărâre, că salariile de la SCM Zalău nu s-au mai majorat din 2019, iar inflația a crescut simțitor în ultimii ani.

“Având în vedere creşterea ratei anuale a inflaţiei, considerabil peste limita superioară şi peste nivelul prognozat, precum şi a salariului minim pe economie la 2550 lei începând cu luna ianurie 2022 şi ţinând cont de faptul că din anul 2019 şi până în prezent nivelul de salarizare pentru personalul contractual din cadrul clubului sportiv <Sport Club Municipal Zalău> organizat ca instituţie publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Zalău a rămas neschimbat, se impune stabilirea salariilor pentru personalul din cadrul clubului sportiv <Sport Club Municipal Zalău>, începând cu drepturile salariale aferente lunii decembrie 2021, aceştia urmând să beneficieze de o majorare a salariilor de bază”, scrie în proiectul de hotărâre.


Reprezentanții primăriei adaugă că, prin propunerile făcute pentru stabilirea salariilor de bază, în urma discuțiilor cu sindicaliștii, au fost respectate principiile prevăzute de legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu privire la “legalitate,
nediscriminare, egalitate, ierarhizare, stimulare şi transparenţă”.

“Considerăm că proiectul de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru personalul contractual din cadrul clubului sportiv <Sport Club Municipal Zalău> organizat ca instituţie publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Zalău este necesar și legal”, scrie în raportul de specialitate care însoțește proiectul.

Salariile propuse la SCM Zalău

Potrivit legislației, nivelul maxim al grilei de salarizare pentru funcţiile contractuale din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Zalău, a Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă Persoane şi din serviciile publice din subordinea Consiliului Local al municipiului Zalău, îl reprezintă indemnizaţia viceprimarului municipiului, în cuantum de 16.640 lei.

Conform propunerii, salariul de bază al directorului pleacă de la 9.800 lei, pentru gradul I, și poate ajunge la 11.000 lei, pentru gradul II. Contabilul șef încasează un salariu de bază de 8.100 lei, dacaă are gradul I, sau 8600 lei dacă are gradul II.

Salariile de bază pentru funcţiile publice de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maxim, aşa cum prevede Legea salarizării.

Pentru funcțiile contractuale de execuție, leafa de bază a unui consilier sau inspector de specialitate pornește de la 3.400 lei, dacă este debutant, și poate ajunge la 5.853 lei, în funcție de vechime și de grad.

Un consilier juridic încasează un salariu de bază de 3.400 lei dacă este debutant, dar poate ajunge la 8.094 lei.

Un referent cu studii medii pornește, ca debutant, de la un salariu de bază de 3.300 lei și poate ajunge să aibă 4.359 lei.

Un administrator, tot cu studii medii, are un salariu de bază de 3.400 lei, dacă este debutant, și poate ajunge la 4.608 lei, în funcție de vechime, grad sau treaptă profesională.

Un casier sau magaziner primește, ca debutant, un salariu de bază de 3.200 lei, care poate crește în timp până la 4.359 lei.

Un portar sau un paznic pleacă de la o leafă de bază de 2.960 lei și poate ajunge până la 3.686 lei.

Un muncitor calificat, cu studii medii sau generale, pornește de la un salariu de bază de 3.200 lei și poate ajunge să câștige 3.985 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *