Salarii imense pentru sefii de la UE si Transurbis

0

Consilierii locali din municipiul Zalau nu si-au dezmintit generozitatea aratata in sedinta precedenta si au continuat si in intalnirea de ieri, 18 decembrie, sa imparta bani in stanga si dreapta, mai precis inspre conducerea de la Transurbis si SC Uzina Electrica. Vorbim de doua societati care sunt oricum subventionate masiv din banii locali si care, inregistreaza, de cativa ani, datorii de zeci de miliarde la bugetul de stat, creditori sau furnizori.
In pofida pierderilor masive, directorii celor doua societati primesc salarii extrem de mari, comparabile cu ale membrilor guvernului. Pe langa salariul de subsecretar de stat, care este stabilit prin lege, Viorel Marian (Uzina Electrica) si Ioan Muresan(Transurbis) au mai primit ieri, un cadou din partea consilierilor locali din Zalau. Astfel, cei doi conducatori vor ajunge la un salariu brut de 8000 de lei, mai pe intelesul tuturor – 80 de milioane in lei vechi. Si daca la Transurbis noul director a mai reusit sa diminueze din pierderile societatii (peste 6 miliarde datorii la finele lui 2007), comparativ cu perioada de conducere a lui Ion Puiu, datoriile totale ale Uzinei Electrice Zalau erau, la data de 30 iunie, de aproximativ 28,8 milioane de lei. Si pentru aceste “performante notabile”, Viorel Marian va primi un salariu brut de 80 milioane de lei vechi. Consilierii puteau sa mentina salariul celor doi la aproximativ 56 de milioane (cat are un subsecretar de stat) dar, pentru ca legea le permitea au mai dat (ca doar nu au dat din banii lor) inca 23 de milioane de lei vechi. Asadar, platiti-va cu spor taxele si impozitele la bugetul de stat si la cel local, stimati contribuabili, deoarece alesii nostri stiu cum sa imparta banii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut