decembrie 7, 2022

Salariatii Michelin primesc salarii si premii mai mari

Reprezentantii sindicatelor din cele trei fabrici pe care Michelin le detine in Romania au finalizat negocierile cu conducerea companiei in vederea incheierii contractului colectiv de munca pe 2009. “Luand in considerare ca traversam o perioada de criza, rezultatele negocierilor sunt multumitoare. Michelin Romania a demonstrat ca are grija de salariati”, ne-a declarat Adrian Ilies, presedintele sindicatului din cadrul Romsteel Cord Zalau.
Astfel, cei peste 3.000 de angajati de la Silvania Zalau, Romsteel Cord Zalau si Victoria Floresti vor beneficia, in acest an, de o majorare salariala de 3% din martie si de 2% din iulie. Prima de vacanta si bonusul de Ziua Cauciucarului au ramas la valorile din 2008, respectiv 850 de lei si 200 de lei. In schimb, premiile de Pasti si Craciun vor fi ceva mai mari decat anul trecut, liderii sindicali obtinand pentru salariati o majorare de 120 de lei. Ca urmare, personalul din cadrul celor trei unitati de productie vor primi cate 650 de lei, atat in aprilie, cat si in decembrie.
In fiecare luna, un angajat Michelin mai poate obtine, potrivit noului contract colectiv de munca, si un bonus variabil, in valoare de maxim 175 de lei, mai spune Ilies: “Acordarea acestuia se face daca se indeplinesc patru criterii: calitate, fara accidente de munca, indeplinirea planului si fara risipa de materii prime”. Pentru sambetele si duminicile lucrate, personalul multinationalei se va alege cu sporuri de 30 si 40 de lei.
In cadrul discutiilor purtate intre sindicalisti si patronat, nu s-a pus problema reducerilor de personal in nici una dintre cele trei fabrici. In schimb, s-au stabilit valorile compensatiilor acordate in cazul in care se impun disponibilizari. In functie de vechimea in munca, persoanele disponibilizate vor primi intre trei si 15 salarii compensatorii, a precizat sursa citata.
Compania Michelin este prezenta in Romania din 2001 si detine uzinele Silvania Zalau (anvelope de camion si industriale), Romsteel Cord Zalau (cord metalic, componenta pentru realizarea carcaselor de anvelope) si Victoria Floresti (anvelope pentru autoturisme si camionete).

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *