Salariatii Cuprom si Tenaris s-au intors la munca

Fabricile TenarisSilcotub si Cuprom si-au reluat activitatea, incepand de ieri, dupa o pauza de trei, respectiv patru saptamani. “Cei 260 de salariati s-au intors la serviciu, iar lucrul a fost reluat in conditii normale. Avem deja cateva sute de tone de cupru in lucru”, ne-a declarat Ioan Blaj, liderul sindicatului din Cuprom. Potrivit spuselor sale, reprezentantii salariatilor au fost invitati la discutii de catre conducerea Cuprom, vizavi de problema platilor compensatorii si a primelor de Craciun restante.
Reamintim ca, intrat in insolventa, producatorul de sarma de cupru a fost pus in imposibilitatea achitarii integrale a platilor compensatorii catre cei 20 de salariati disponibilizati in ultima parte a anului trecut. Tot din lipsa de lichiditati, personalul unitatii nu si-a mai primit bonusul de Craciun, desi plata acestuia este prevazuta in contractul colectiv de munca.
“De luni, 12 ianuarie, la TenarisSilcotub a fost reluata productia”, a spus Alexandru Rus, presedintele sindicatului din fabrica. Si aici, intre conducerea societatii si reprezentantii salariatilor se poarta negocieri, printre subiectele dezbatute fiind trimiterea unor angajati in somaj tehnic. Paolo Bassetti, vicepresedintele executiv al TenarisSilcotub, anuntase, la finele anului trecut ca, din ianuarie, pe fondul diminuarii cererii de pe piata, numarul de schimburi va fi redus, iar o parte dintre angajati vor intra in somaj tehnic.
Cuprom SA – sucursala Zalau este singurul producator din Romania de sarma turnata si laminata, sarma trefilata, toron si conductoare emailate din cuprum. Fabrica numara 260 de angajati.
TenarisSilcotub este cel mai mare producator roman de tevi din otel fara sudura, unitatea de la Zalau avand o capacitate anuala de productie de 180.000 de tone si peste 1.000 de salariati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *