decembrie 2, 2022

Salajului i se ‘promit’ refugiati sirieni de catre un ONG clujean

Liga Apararii Drepturilor Omului – Filiala Cluj a dat lovitura cu un proiect de tipul “Grandios”, obtinut pe fonduri europene. Organizatia a obtinut aproape o jumatate de milion de euro, fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei pentru servicii pentru imigranti, adica pentru a instrui si consilia 3.000 de refugiati si imigranti de toate tipurile. Migrantii ar trebui sa fie adusi in judetele Cluj, Bistrita-Nasaud, Maramures si Salaj, anunta Gazeta de Bistrita. 

Odată veniti primii bani de la UE şi co-finantatorii Guvernul Romaniei, Ministerul Afacerilor Interne, Directia Fonduri Externe Nerambursabile si ASSOC Baia Mare, au inceput primele demersuri. Pe site-ul oficial al LADO Cluj s-a publicat o cerere de oferta pret pentru “Servicii actualizare informaţii/tehnica site”, spun jurnalistii bistriteni.
Proiectul a fost lansat in cadrul Facultatii de Stiinte Politice a UBB Cluj. Ana Ludusan, coordonator de proiect, a precizat ca obiectivul general al proiectului pentru care ar urma sa se cheltuie 600.000 de euro este imbunatatirea procesului de integrare a beneficiarilor unei forme de protecţie si resortisanţilor statelor terte aflati cu sedere legala in Romania, în Regiunea 4.

ONG-ul a obtinut bani fara
sa aiba de unde sa ia imigranti

LADO Cluj a obtinut insa bani europeni pentru un proiect care, cel putin deocamdata, nu are beneficiari. Cei 3.000 de migrati care ar trebui consiliati in judetele beneficiare nu exista decat in planurile ONG-ului.
Autoritatile nu stiu nimic despre posibila relocare din tarile Uniunii Europene. Stim doar ca Romania, potrivit Reuters, ar trebui sa primeasca o cota de 6.351 de refugiati, cifra avansata de oficiali europeni si de Comisia Europeana. Romania se va afla printre primele sase state UE care primesc solicitanti de azil, prin redistribuire. Liderii Bucuresti se opun insa cotei de migranti impuse de UE, afirmand ca Romania nu poate gazdui mai mult de 1.500 de imigranti. Pana in prezent sunt pregatite, in sase centre din tara, locuri pentru circa 1.700 de migranti, scrie migrantcenter.
LADO nu spune unde ii sunt beneficiari, nici cand vor ajunge in Romania, dar nici edilii oraselor implicate nu au habar de locurile de cazare care ar urma sa fie ocupate de cei 3.000 de migranti.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *