octombrie 1, 2022

Salajul sta cel mai prost din tara la numarul de apartamente ANL

Avem in judet doar 338 de locuinte destinate inchirierii de catre tineri prin ANL, sub 1 la suta din total. Tulcea, de exemplu, care este si mai mic si cu populatie mai putina, are de doua ori mai multe ANL-uri decat Salajul

rn

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a facut, de cand se stie, din 2001 incoace, 34.000 de locuinte pentru tineri destinate inchirierii. Anul de glorie a fost 2003, cand au fost date in folosinta cele mai multe, aproape 5.000 de unitati locative fiind receptionate atunci, arata datele Agentiei ,furnizate la solicitarea economica.net.
Anul trecut, numarul de locuinte ANL receptionate a fost de 406, cel mai mic numar din ultimii cinci ani.
Sa spunem aici si ca in Salaj, de toate, locuintele ANL sunt 338, reprezentand sub 1 la suta din totalul de 34.000 construite in toata tara.
Cele mai multe locuinte ANL au fost construite in Bucuresti, in numar de 2.440 de apartamente. Ultimele locuinte receptionate de autoritatile din Capitala au fost in 2017.
Pe locul doi se afla judetul Constanta, acolo unde in ultimii 18 ani au fost contruite 1.680 de locuinte de inchiriat pentru tineri.
Pe locul trei se afla judetul Neamt, cu 1.560 de locuinte ANL, iar cele mai multe, peste 800, au fost receptionate la Piatra-Neamt.
Judetele cu cele mai putine apartamente ANL construite sunt Buzau, Salaj, Giurgiu, Calarasi, Arges.
Salajul ocupa penultimul loc pe tara, cu 338 de locuinte ANL construite. Dupa judetul nostru, pe ultimul loc, se situeaza doar Buzaul, cu 262.
Prin comparatie, Tulcea, de exemplu, un judet mai mic ca suparafata si populatie decat Salajul, are un numar aproape dublu de locuinte ANL, cu 624 de apartamente construite.
In Zalau avem 228 de locuinte ANL destinate inchirierii, cu 1 si 2 camere, in 15 blocuri construite prin programele derulate de ANL.
in prezent sunt in executie, cu termen de finalizare in anul 2020, inca doua blocuri, cu un numar de 100 de apartamente, din care o parte vor reveni angajatilor MApN, intrucat institutia este cea care a pus terenul la dispozitie pentru ridicarea acestor blocuri si si-a cerut partea.
simleu Silvaniei va avea, de asemenea, probabil la sfarsitul anului 2020, un complex de trei blocuri ANL, un bloc cu 16 apartamente si doua cu 20 de apartamente. Cele trei blocuri ANL vor fi construite pe strada Nicolae Balcescu, langa sala noua de sport. Proiectul este deocamdata in faza incipienta, iar lucrarile vor incepe in vara acestui an.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.