Sălajul stă bine la capitolul furnizori de servicii sociale pentru vârstnici

Sălajul are 30 de furnizori de servicii sociale acreditate să ofere sprijin persoanelor vârstnice.

Cifrele oficiale au fost prezentate, marți, în cadrul întâlnirii Comitetului Consultativ de Dialog Civic, de către Mircea Pop, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Sălaj.

”La nivelul judeţului Sălaj sunt acreditaţi să funcţioneze un număr de 30 de furnizori de servicii sociale, entităţi ce dezvoltă 33 servicii sociale destinate persoanelor vârstnice. Printre furnizorii acreditaţi de află Direcţia de Asistenţă Socială Zalău, cu Centrul de zi pentru persoane vârstnice <A Doua Familie> şi Centrul de zi pentru persoane vârstnice <Tinereţe fără Bătrâneţe>; Primăria Cehu Silvaniei cu Căminul pentru persoane vârstnice; primăriile din Năpradea şi Plopiş cu unităţile de îngrijire la domiciliu a personelor vârstnice; asociaţii şi fundaţii; unităţi de cult. În prezent, serviciile sociale au un grad de ocupare de 100%”, a precizat Mircea Pop în cadrul întâlnirii.

Autoritățile precizează că, pentru evitarea oricărei forme de abuz asupra persoanelor vârstnice, admiterea acestora în cadrul serviciilor sociale trebuie să se realizeze după evaluarea nevoilor medicale, socio-medicale, psiho-afective, stabilite în baza unei grile naţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *