noiembrie 27, 2022

"Salajul spune NU Coruptiei" – Consiliul Judetean Salaj se ascunde dupa Legea Protectiei Datelor Persoanle

In articolul "Sute de mii de lei pentru ca Salajul sa spuna "NU coruptiei", desi e gratuit sa suni la Directia Generala Anticoruptie" va spuneam ca 7 functionari publici din Consiliul Judetean Salaj au participat la un schimb de "bune practici" in Olanda, in urma unui proiect denumit "Salajul spune NU coruptiei". Informatia ne-a fost furnizata la solicitarea noastra de catre CJS, deoarece proiectul care trebuia sa se incheie la 31 decembrie, s-a prelungit pana in 8 martie 2020, asa ca am dorit sa stim si numele celor care s-au scolit pe bani publici in bune practici, astfel ca am revenit cu o noua solicitare de informatii. Poate va aduceti aminte asa cum va scriam intr-un alt articol de prin var,  povestea celor care mergeau la cursuri de specializare la mare, in timp ce restul se  specializau si perfectiona in bune practici on line pe "plaja" de la sediul CJS.

rn

In raspunsul la solicitarea de informatii despre numele celor 7 "magnifici", ni se transmite ca au participat doi sefi serviciu, un consilier juridic si patru consilieri din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Salaj. Insa, in priveste numele functionarilor publici, in raspuns ni se comunica ca aceste informatii intra sub incidenta prevederilor legale referitoare la protectia datelor cu caracter personal cuprinse in Regulmanetul UE nr. 679/2016., de parca le-am fi cerut numerele de telefon sau CNP-ul. Nu e prima oara cand CJS se ascunde in spatele acestei legii, a facut-o si in anul trecut, cu cei patru functionari publici care s-au specializat la mare. De altfel, e o practica a celor care ascund ceva sa invoce legea protectiei datelor, care daca intra in conflict cu necesitatea de informare a publicului si cum la Bruxelles prevale interesul pentru transparenta, nu o sa-i ajute  prea mult. Pe moment, lasam lucrurile asa, promisiunea noastra este ca ori prin europarlamentari nostri, ori prin europarlamentari straini, o sa cerem de la Bruxelles lamuriri punctuale, daca cei care fac cursuri pe bani publici (bani europeni sunt tot publici) ca sa spuna "NU coruptiei", pot sa se ascunda dupa aceast regulament.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *