Sălajul se apropie de 1.000 de persoane infectate cu COVID-19

43 de sălăjeni au fost confirmați cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, numărul total al persoanelor infectate din Sălaj, de la debutul pandemiei, fiind de 957.

Situația epidemiologică făcută publică joi, de Instituția Prefectului Sălaj, se prezintă astfel: 957 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei; 43 persoane confirmate în ultimele 24 de ore; 551 pacienți declarați vindecați de la începutul pandemiei; 372 cazuri pozitive în prezent, din care, 143 persoane spitalizate, iar 229 persoane cu test pozitiv aflate la domiciliu, care au consimțit să se izoleze (monitorizate de medicul de familie); 728 persoane aflate în carantină la domiciliu; 34 persoane decedate, inregistrate de la începutul pandemiei.

Cele mai multe personae infectate cu Sars-Cov-2 sunt la Zalău (232), urmat de Șimleu Silvaniei (20), Cehu Silvaniei și Nușfalău (8) și Jibou și Hereclean (7).  

Datele menționate sunt în dinamică și se pot schimba de la o ora la alta.

Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Sălaj solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

About Author

One Reply to “Sălajul se apropie de 1.000 de persoane infectate cu COVID-19”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *