ianuarie 29, 2023

Salajul – printre cele mai sigure judete din tara

Mai putine crime
Locuitorii judetului Salaj ar trebui sa se simta in siguranta si nu ar trebui sa-si faca prea multe griji in privinta actelor de furt sau talharie. Cel putin asa reiese din bilantul prezentat marti, 13 ianuarie, de catre inspectorul sef al IPJ Salaj, Iosif Ghiurca.
Astfel, potrivit declaratiilor sale, in anul 2008 a scazut numarul infractiunilor comise cu violenta (omoruri, vatamari corporale grave etc). “Cu toate acestea, in zona de competenta s-au produs 6 infractiuni de omor (fata de 8 in 2007), dar trebuie mentionat faptul ca toate au fost solutionate prin identificarea faptuitorilor”, a declarat Ghiurca.
Scaderi masive a evenimentelor nedorite s-au inregistrat si in domeniul criminalitatii juvenile. In opinia lui Ghiurca, datorita activitatilor preventive se constata o scadere cu 60,52% a infractiunilor sesizate care au fost comise in scoli si in afara acestora in care au fost implicati elevi. Rezultatele obtinute s-au datorat si imbunatatirii cooperarii cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi si politia comunitara.
Victime pe drumurile din Salaj
Din nefericire, in anul 2008, a crescut aproape exponential numarul mortilor si ranitilor (cu 13 morti si 54 de raniti grav mai mult decat in 2007) de pe drumurile din Salaj, in urma accidentelor rutiere. Prefectul Andrei Barbu Todea, prezent si el la sedinta de bilant, a justificat aceasta crestere masiva si prin numarul mare de autoturisme care au fost achizitionate in ultimul an. Cu toate acestea, reprezentantul Inspectoratului General al Politiei Romane, comisarul Victor Popescu, a solicitat si politistilor salajeni din Serviciul Politie Rutiera sa intensifice controalele si masurile de patrulare.
Tot in domeniul sigurantei rutiere politistii au intampinat anumite greutati in colaborarea cu reprezentantii administratiilor locale sau ceilalti administratori ai cailor rutiere. “Pe linie de sistematizare, nu s-a reusit o colaborare mai buna cu administratorii drumurilor in vederea asigurarii unei stari de viabilitate corespunzatoare a partii carosabile, existand lucrari in carosabil neavizate, nesemnalizate si cu termen de executie depasit, fiind aplicate 10 sanctiuni contraventionale factorilor de raspundere”, a mai adaugat inspectorul sef, Iosif Ghiurca.
In pofida cifrelor alarmante prezentate anterior, judetul nostru sta destul de bine si la acest capitol (siguranta rutiera) si, desi numarul accidentelor a crescut considerabil, situatia din Salaj este mult mai buna decat in alte judete ale tarii.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut