septembrie 24, 2023

Salajul pare a fi un spatiu rupt complet de ceea ce se petrece in restul lumii. O lume care, in vreme de criza, a inceput de luni bune sa isi diminueze consumul. Asta nu se intampla, insa, si in Salaj, unde – spun vanzatorii – cumparaturile au avut in ultimele luni chiar un trend ascendent. Am intelege ca se cumpara cel putin la fel de multa mancare ca si pana acum, pentru ca fie criza, fie nu, trebuie sa mancam. Dar salajenii se incapataneaza sa continue sa bage bani cu nemiluita in aparatura electrocasnica, firme de profil declarandu-ne ca inregistreaza, acum, in plina criza, profituri chiar mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Ca urmare, nici o firma din Salaj nu ne asalteaza cu reduceri mari de pret, asa cum se intampla in alte orase ale tarii. La o adica, de ce ar face-o, daca salajenii cumpara si la pret intreg?
Dupa “criza” generata de triplarea taxei auto, si importul de masini second-hand pare sa-si fi revenit in Salaj, semn ca salajenii au bani pana si de masini. Asadar, in timp ce in tara si in lume se inchid fabrici pe fondul scaderii cererii de masini, Salajul se opune curentului imbogatindu-i pe dealer-ii care “curata” de vechituri parcurile auto din Germania.
Criza nu este singurul moment cand Salajul a facut nota discordanta cu restul tarii. S-a intamplat, nu o data, ca in tara sa fie rau, iar aici, cel putin la nivel declarativ, sa fie bine. Sa ne fie, oare, noua chiar atat de bine comparativ cu ceilalti sau suntem mai dispusi sa ne multumim cu mai putin? Mai dispusi sa inchidem ochii atunci cand ceva nu merge bine, mai dispusi sa trecem cu vederea neregulile… Necazul este ca, avand aceasta atitudine de nepasare nu facem decat sa ne cream un dezavantaj. Pentru ca tolerand aceasta situatie, niciodata magazinele nu o sa ne ofere reduceri serioase, institutiile statului nu se vor preocupa sa-si elimine lipsurile si… smecheriile, cu alte cuvinte, nimeni nu va incerca sa faca sa ne fie mai bine. Asa ca, daca doriti sa ne fie mai bine, luati atitudine! Nu cumparati la pret intreg cand in toata tara, cu exceptia Salajului, sunt reduceri, si nu va prefaceti ca… ploua atunci cand vedeti ca ceva nu este in regula!

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut