septembrie 30, 2022

Salajul – locul 13 la numarul de someri

Romeo Sarca, directorul AJOFM, sustine ca din 6.229 de someri, doar 413 provin din sistemul bugetar.
Intr-un top al judetelor in functie de numarul de someri din luna august, realizat de econtext.ro, Salajul ocupa lucul 13. In realizarea clasamentului au fost luati in considerare doar somerii inregistrati in baza de date a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Pe langa cifrele prezentate aici, exista insa mult mai multi oameni care nu au in momentul de fata un loc de munca. Potrivit econtext.ro, la sfarsitul lunii august judetul nostru avea 6.229 de someri inregistrati in baza de date. Tot econtext.ro precizeaza ca, din totalul numarului de someri, doar 1964 de someri provin din mediul privat, iar restul somerilor vin din sectorul public. La nivel national, din totalul de 437.811 someri, doar 122.182 sunt someri ce provin din mediul privat. Restul somerilor, au dedus realizatorii clasamentului, provin din domeniul public.
Pentru a verifica informatiile aparute pe site-ul econtext.ro, am solicitat cifrele ce caracterizeaza Salajul cu privire la numarul somerilor de la directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Romeo Sarca. Acesta a precizat ca Salajul ocupa, intr-adevar locul 13 pe tara la numarul de someri, dar ca, sub nicio forma, nu are 4.265 de someri ce provin din randul bugetarilor. „La finele lunii august aveam in evidentele AJOFM 6.229 de someri, dar de la stat avem inregistrate doar 413 persoane, ceea ce reprezinta un procent de 6,63 la suta, nicidecum 68 la suta, cum prezinta econtext.ro”, a declarat directorul Sarca. Acesta a mai precizat faptul ca un procent de 0,75 la suta din numarul somerilor provin de la societati cu capital de stat, mai exact 47 de persoane, iar alte 3.805 persoane provin din domenii nespecificate. „Sa nu intelegem gresit. La nespecificat intra mai multe categorii: au beneficiat de venitul minim garantat si au obtinut indemnizatie de somaj, unii au platit singuri contributiile lunare la stat, prin urmare beneficiaza de indemnizatie, iar a treia categorie sunt absolventii. Este o interpretare gresita a provenientei somerilor”, a precizat Romeo Sarca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.