Sălajul e pe locul 10 la nivel național în campania de vaccinare

0
240

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva covid-19 a prezentat, pentru prima dată, o situație a campaniei de vaccinare pe județe.  

Până miercuri, 5 mai, s-au vaccinat puțin peste 56 de mii de sălăjeni, procentul populației vaccinate fiind de 17,6 la sută, potrivit datelor oficiale de la CNCAV. Acest procent ne plasează pe locul 10 la nivel național.

Pe primele cinci poziții se află București – 31.2 %, Cluj – 28.0 %, Timiș – 22.5%, Brașov – 22.0 % și Sibiu – 21.8 %.

Ultimele poziții sunt ocupate de județele Neamț – 11.0 %, Bacău -10.8 %, Botoșani -10.4 %, Suceava -10.0 % și Giurgiu -10.5 %.

Cam bate vântul prin centrele de vaccinare din Sălaj

Dacă în urmă cu două luni programarea la vaccin era o adevărată provocare, în prezent centrele de vaccinare din Sălaj sunt aproape goale. În februarie, stăteam ore în șir în fața calculatorului sau la telefon încercând să prindem un loc liber, indiferent de centru, și ne bucuram dacă reușeam să găsim unul chiar și la 50 de kilometri de casă. Acum, când vaccinul e la liber, lipsesc doritorii.

La cele 10 linii de vaccinare din județ sunt în acest moment 3.306 locuri disponibile, în timp ce listele de așteptare sunt goale.

Sunt între 48 și 233 de locuri libere în centrele care folosesc doze de la Pfizer sau Moderna, atât de râvnite până de curând,  și peste 2.000 de locuri la centrul din Zalău unde se administrează serul produs de AstraZeneca.

Capacitatea de vaccinare a centrelor este de minimum 80 de persoane pe zi (centrul de la Unitatea Militară) și poate ajunge până la 384 de persoane pe zi (Centrul 2 Cercul Militar Zalău).

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.