Salajul „e in carti” cu 28 de biserici de lemn restaurate

Arhitectul Niels Auner, cel care a luat parte la restaurarea a peste 100 de biserici din lemn în majoritatea zonelor etnografice, printre care se numara si 28 de biserici de lemn din judetul Salaj, isi lanseaza maine cartea „100 de biserici de lemn restaurate. 1972 – 2012”. Eve-nimentul va avea loc la ora 11:00, in sala mica de sedinte de la Consiliul Judetean Salaj (etajul I) si este organizat de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj.
Cartea arhitectului a aparut la Editurile „Caiete Silvane” (Zalau) si „Ethnologica” (Baia Mare), cu sprijinul financiar al Centrului de Cultura si Arta al Judetului Salaj si Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Maramures. Cartea contine „povestea” ilustrata color a restaurarii a 100 de biserici de lemn din România în perioada mentionata, cele mai multe aflate în judetele Maramures (49) si Salaj (28), apoi în judetele Bihor (10), Satu Mare (4), Vrancea (4), Hunedoara (4), Cluj (3), Dâmbovita (3), Bistrita – Nasaud (2), Alba (2), Mures (1), Neamt (1), Brasov (1), Suceava (1), Arges (1), Teleorman (1).
Niels Auner a absolvit  Institutul de arhitectura „Ion Mincu” Bucuresti, obtinand diploma de arhitect în 1970. Este expert al Ministerului Culturii si Cultelor în domeniul restaurarii monunetelor istorice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *