noiembrie 29, 2022

Salajul, deservit de Consulatul Onorific al Republicii Polone

Polonia a deschis, miercuri, 13 noiembrie, un consulat onorific la Cluj-Napoca, acesta fiind al doilea din tara, dupa cel de la Brasov, deschis in aprilie 2019, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Primariei Cluj Napoca.

rn

Consulatul Onorific al Republicii Polone la Cluj-Napoca va deservi judetele Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Maramures, Salaj si Satu Mare.

rn

Cu acest prilej, Mihaela-Monica Caluser a fost investita in functia de Consul Onorific al Poloniei.

rn

"Romania este tot mai atragatoare, atat ca tara de destinatie a sejururilor turistice, cat si ca tara de tranzit pentru transportatorii de marfuri, si creste interesul pentru colaborare. Atat prezenta traseelor de tranzit ale transportatorilor polonezi pe teritoriul circumscriptiei consulare (…), cat si numarul tot mai mare de turisti din Polonia fac sa creasca tot mai mult numarul de cazuri in care este nevoie de actiuni de natura consulara – accidente, informatii, sprijin. Este important sa se asigure, eventual, un prim contact in situatiile in care este nevoie de sprijin consular, prin contactele si pozitia consulului onorific, pentru ca, ulterior, situatia sa fie preluata de Sectia consulara (n.red. a Ambasadei Poloniei de la Bucuresti)", a declarat Mihaela Monica Caluser.

rn

Consulatul de la Cluj-Napoca a fost inaugurat in prezenta secretarului de stat in Ministerul de Externe al Poloniei, Maciej Lang. 

rn

Au mai fost prezenti Andrzej Kalinowski, Consul al Republicii Polone in Romania, Ioan Chereches, prefectul judetului Cluj, Emil Radu Moldovan, presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, precum si reprezentanti ai institutiilor locale si regionale din judetele din circumscriptia consulara, cat si personalitati din mediul de afaceri si viata culturala.

rn

"Vedem tot mai multe posibilitati de consolidare a colaborarii si dezvoltare si pe mai departe, inclusiv la nivel regional si local, nu numai in sfera politica, ci si in cadrul apropierii intre comunitatile si cetatenii tarilor noastre. Tot mai multi polonezi viziteaza Romania si, in plus, pe piata romaneasca actioneaza peste 1.100 de firme cu capital polonez. In acelasi timp, creste interesul romanilor pentru Polonia si nu numai in domeniul turistic", a precizat Maciej Lang.

rn

"In acest cadru am subliniat faptul ca municipalitatea sustine initiativele care aduc beneficii orasului, iar prezenta Consulatului Onorific al Poloniei la Cluj-Napoca va contribui la intensificarea relatiilor diplomatice, culturale si economice dintre Romania si Polonia, precum si la consolidarea dimensiunii internationale a orasului nostru in contextul european. Legatura dintre popoarele noastre devine si mai puternica, avand astfel o punte care ne permite sa ne dezvoltam armonios, in spiritul si valorile Uniunii Europene pe care le impartasim", a punctat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *