Ministrul Tánczos Barna, în vizită de lucru în Sălaj

Sălajul, dat ca exemplu de bune practici în privința gestionării deșeurilor

Aflat în vizită de lucru în județul Sălaj, ministrul Mediului, Tánczos Barna, a felicitat administrația locală pentru modul eficient de gestionare a deșeurilor și a campaniilor de reciclare.

Ministrul s-a întâlnit, joi dimineață, la sediul Instituției Prefectului, cu reprezentanții autorităților locale. Demnitarul i-a informat pe participanți despre programele de finanțare pregătite de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a veni în sprijinul comunităţilor locale în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor şi dezvoltarea sistemelor de apă şi canalizare. Sprijinul acordat comunităților locale în acest sens, prin PNRR, pentru dezvoltarea sistemului de apă, depășește 1 miliard de euro.

”Avem un buget la fel de consistent şi pentru gestionarea deşeurilor, iar, astfel, dăm posibilitatea înființării de centre de colectare cu aport voluntar şi ecoinsule. Județul Sălaj ține pasul și ritmul cu obiectivele naționale pentru protecția mediului prin inițiative de dezvoltare a economiei circulare și are o atitudine fermă pentru a creşte nivelul de reciclare. Ministerul Mediului va demara, în curând, o campanie de conştientizare a populației despre gestionarea corectă a deşeurilor şi am solicitat autorităților locale să ne fie partenere în acest demers, a declarat ministrul Tánczos Barna la Zalău.

După întâlnirea cu reprezentanții autorităților locale, ministrul Tanczos Barna a stat de vorbă cu şefii instituţiilor deconcentrate din Sălaj subordonate Ministerului Mediului. Ulterior, a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia ministrul a felicitat autorităţile din Sălaj pentru modul de implementare a sistemului de management integrat al deşeurilor, subliniind totodată faptul că Sălajul este pe primele locuri la nivel naţional în ceea ce priveşte gospodăriile care beneficiază de reţele de apă şi canalizare.

De asemenea, ministrul a felicitat conducerea prefecturii pentru investițiile prietenoase cu mediul din clădirea Instituţei Prefectului.

“Felicitări prefectului Dari Tamás pentru investițiile verzi din clădirea Prefecturii, instituția fiind dotată cu panouri solare care asigură iluminatul cu energie regenerabilă”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

În a doua parte a zilei, ministrul a avut pe agendă o vizită la Centrul de management integrat al deşeurilor (CMID) Dobrin şi lacul de acumulare de la Vârşolţ.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.