decembrie 7, 2022

”Salajul continua sa fie printre cele mai sigure judete din tara”

Aproape 1.600 de infractiuni de la inceputul anului
“In cursul primelor trei luni ale anului in curs, au fost sesizate 1.594 infractiuni, judetul nostru fiind situat pe locul 31 pe tara (adica in primele 10 din punct de vedere al sigurantei) rata infractionalitatii fiind de 657 la 100.000 locuitori”, a declarat inspectorul sef Iosif Ghiurca. Din totalul infractiunilor constatate 293 sunt de natura economico-financiara, 575 judiciare si 458 de alta natura. De mentionat, ca majoritatea infractiunilor (717) au fost comise in orasele din judet, fata de 609 in mediul rural.
Potrivit datelor furnizate de inspectorul sef, politistii salajeni au cercetat si solutionat aproximativ 981 de cazuri, situandu-se si la acest capitol, intre primele judete din tara. In opinia lui Ghiurca, datorita volumului mare de activitati educativ-preventive, fata de perioada de referinta (1 ianuarie – 31 martie), se inregistreaza o scadere cu 40% a numarului infractiunilor de mare violenta – un singur caz de omor, fata de trei in 2008 si un singur viol fata de doua in 2008. “Nu au fost sesizate infractiuni de vatamare corporala grava, lovituri cauzatoare de moarte, ultraje, violuri cu victima sub 15 ani sau violuri urmate de moartea victimei”, a mai spus Ghiurca.
De altfel, atat la capitolul infractiuni contra persoanei cat si la cel care priveste punerea in pericol a vietii, integritatii corporale si sanatatii, Salajul se situeaza pe locul 41, la nivel national.
Mai multe furturi din societati comerciale
Dar raportul Inspectoratului Judetean de Politie nu reflecta doar aspecte pozitive, ci si o crestere ingrijoratoare a numarului de furturi din societati comerciale – cu 23% mai multe, comparativ cu anul trecut.
Cresterea furturilor din societati comerciale este cauzata, potrivit raportului prezentat de seful politistilor salajeni, de asigurarea precara a bunurilor precum si de reticenta administratorilor de firme in a-si instala sisteme tehnice de paza si alarmare sau de a incheia parteneriate cu societati de paza. T
Un singur deces in urma accidentelor de circulatie
Din analiza dinamicii accidentelor de circulatie survenite in primele trei luni ale acestui an, rezulta ca, la nivelul judetului au fost inregistrate 23 accidente grave – soldate cu 1 mort si 28 raniti grav.
Si in acest domeniu se observa o scadere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut cand au avut loc 32 accidente in urma carora 8 persoane au decedat, iar alte 43 au suferit leziuni grave.
Incendiul din Ileanda – cercetat la Curtea de Apel Cluj
Inspectoratul de Politie Salaj si-a declinat competenta in cazul anchetei referitoare la incendiul izbucnit la doua case din comunitatea de rromi din Ileanda. Cazul este mai controversat deoarece rromii il acuza pe seful de post ca ar fi provocat incendiul. “Pentru a nu exista dubii cu privire la acuratetea anchetei, am hotarat sa lasam cercetarea Curtii de Apel din Cluj. Tin sa mentionez ca, pana in momentul de fata nu exista nici un fel de indicii ca seful de post ar fi fost implicat in acest incident”, a declarat seful IPJ Salaj, Iosif Ghiurca. Mai mult, el a mai precizat ca, deocamdata, nu s-a stabilit nici macar cauza producerii incendiului si ca este posibil ca focul sa fi izbucnit accidental.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *