Sălajul are peste cinci mii de șomeri

8
524

La sfârșitul lunii ianuarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sălaj erau înregistrați 5.326 șomeri, rata șomajului la nivelul județului fiind de 5,20 la sută.

Din totalul de 5.326 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Sălaj, 1.752 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 3.574 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 4.065 șomeri provin din mediul rural și 1.261 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel: 851 de șomeri au sub 25 de ani, 326 au între 25 și 29 de ani, 1.126 de șomeri au între 30 și 39 de ani, 1.346 au vârste cuprinde între 40 și 49 de ani, 922 au între 50 și 55 de ani, iar 755 peste 55 de ani.

Șomerii cu studii primare sau fără studii au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Sălaj -34 la sută, urmați de cei cu studii gimnaziale – 26 la sută, iar 14 la sută au absolvit învăţământ profesional. Șomerii cu nivel de pregătire liceal şi postliceal reprezintă 21 la sută din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare, 5 la sută.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 3.433 persoane foarte greu ocupabile, 1.355 greu ocupabile, 456 mediu ocupabile, iar 82 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Sălaj.

8 COMENTARII

  1. Interesant. Provine vre-un somer dintre cei cinci mii de altundeva decat din mediul privat? Nu de alta dar la protestele din ultimele zile doar cei de la buget se scandalizeaza.Mie mi s-ar parea normal sa protesteze cei ce n-au NIMIC LA CHENZINA.Nu cei ce au si vreau si mai mult!!! Se aude Florin Vasile Catzu ?????

  2. Unde sunt acuma persoanele alea inainte de votari jos psd k vine pnl sau mai bine zis p …la nu are lege sa comenteze va place in ce situatie nea adus pnl va place f…..vas ingura de pnl

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.