septembrie 25, 2023

Salajul are peste 300 de firme infiintate de studenti

0

Atrasi de facilitatile oferite de stat, studentii salajeni cu spirit antreprenorial au infiintat 318 de firme, toate SRL-uri, potrivit informatiilor furnizate de catre reprezentantii Oficiului Registrului Comertului (ORC) Salaj. Cu aceste rezultate, Salajul se situeaza la mijlocul clasamentului national, respectiv pe locul 20 intre cele 41 de judete si municipiul Bucuresti.
In conformitate cu prevederile HG 166/2003, studentii care isi deschid afaceri personale sunt scutiti de plata taxelor si tarifelor pentru operatiunile de inmatriculare, de taxele pentru obtinerea de la administratiile publice locale a autorizatiei de desfasurare a unor activitati economice in mod independent. De asemenea, nu platesc nici tarifele pentru asistenta oferita de oficiile registrului comertului si nici pe cele pentru publicarea, in extras, in Monitorul Oficial, a incheierii de inmatriculare pronuntata de judecatorul delegat la ORC. Acest lucru inseamna, o facilitate de 420 de lei pentru asociat unic si 550 de lei, pentru situatiile in care firma are doi asociati.
Pentru a beneficia de aceste scutiri de plata, studentul care infiinteaza o societate comerciala trebuie sa faca dovada ca urmeaza cursurile unei universitati acreditate. In plus, trebuie sa fie cel putin in al doilea an de studiu si sa nu inregistreze restante la examenele din anul anterior. Varsta maxima pe care o poate avea studentul este de 30 de ani. De prevederile legii nu se pot bucura studentii care se afla la a doua facultate. Scutirile la plata se acorda o singura data, iar administrator poate fi desemnata si o persoana fara studii superioare. Daca in termen de trei ani de la inmatricularea societatii intervine cesionarea sau instrainarea partiala ori totala a partilor sociale sau a actiunilor, firma are obligatia de a restitui integral sumele.
Valoarea totala a capitalului social subscris de societatile comerciale infiintate de studentii salajeni se ridica la 122.605 lei. In functie de domeniul de activitate, cele mai multe astfel de firme activeaza in comert cu amanuntul, constructii, agricultura, activitati de management, transporturi, activitati de arhitectura.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut