octombrie 1, 2022

Salajul are 77 de contestatari ai bac-ului

Recorectarea lucrarilor de la bac tine inca trei zile elevii in suspans. Rezultatele vor fi afisate miercuri.
Sesiunea de toamna a bacalaureatului a adus Salajul printre primele judete din topul celor cu rezultate slabe obtinute. Cum rata promovabilitatii in Salaj a fost de 17,94 de procente, cei mai curajosi elevi au cerut duminca recorectarea lucrarilor. Rodica Costache, responsabil cu buna desfasurarea sesiunii din toamna a bacalaureatului, a declarat ca 77 de elevi salajeni au depus contestatii. Majoritatea contestatiilor au fost depuse la limba si literatura romana, la istorie, limba materna si matematica. Cate o contestatie s-a depus la biologie, chimie, fizica si geografie. Pe langa promovabilitatea scazuta la bac, Inspectoratul Scolar Judetean s-a confruntat si cu o rata mare a absenteismului, dar si cu tentative de frauda. Astfel, au reusit performanta de a nu promova examenul 690 de elevi, alti 160 nici macar nu s-au prezentat, iar cinci elevi au incercat sa copieze. Inspectorul Scolar General adjunct, Stefan Szabo, a declarat ca lucrarile elevilor salajeni vor fi corectate la Alba Iulia, iar rezultatele vor fi afisate in data de sapte septembrie.
La munca…
Multi dintre elevii care nu au trecut „testul maturitatii” se vor indrepta catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, cu scopul de a se inscrie in „meseria” de somer sau pentru a-si gasi un loc de munca necalificata. Romeo Sarca, directorul AJOFM Salaj, aduce la cunostinta celor interesati ca absolventii de liceu fara diploma de bacalaureat pot beneficia de indemnizatia de somaj pe o perioada de sase luni. Conditia minima pentru obtinerea indemnizatiei este ca absolventii cu varsta minima de 16 ani sa se inregistreze la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza careia isi au domiciliul, in termen de 60 de zile de la data absolvirii. AJOFM Salaj organizeaza si bursa locurilor de munca pentru absolventi in data de 23 septembrie. Prin urmare, cei care nu au invatat pentru a promova bac-ul au sansa de intra in randul celor cu contract de munca.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.