septembrie 24, 2022

Salajenii sunt invitati la hramul Manastirii Schimbarea la Fata din Voivodeni

Din Zalau vor pleca luni dimineata doua autobuze

rn

Cu ocazia Hramului Sfintei Manastiri Voivodeni, Schimbarea la Fata, care va avea loc la data de 6 august, salajenii sunt invitati sa ia parte la aceasta mare sarbatoare.
Preasfintia Sa Parintele Episcop Petroniu va fi la Voivodeni, in mijlocul credinciosilor, inconjurat de soborul de preoti si diaconi.
Duminica, 5 august, de la orele 19.30, va avea loc Slujba Vecerniei, urmata de Slujba Sf. Maslu, cu dezlegari, apoi Slujba Utreniei.
Luni, 6 august, de la ora 8.00, sfintirea apei; la ora 9.00, Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos, iar de la ora 10.00, va avea loc Slujba Arhiereasca, urmata de o agapa fraterna.
Din Zalau vor pleca luni dimineata doua autocare, unul de la Biserica Sf. Stefan din Bradet, de la ora 8. 00, si unul de la Biserica Sf. Vineri, tot de la ora 8.00.
Manastirea Voivodeni este asezata la marginea satului situat la granita judetului Salaj cu judetul Cluj. Satul Voivodeni a fost atestat documentar în urma cu aproape 700 de ani, odata cu atestarea documentara a satului pomenindu-se despre asezarea unui eremit în hotarele acestei localitati. Locul în care s-a stabilit acesta nu a fost uitat, el numindu-se Râmet. Aici, în Râmet, traditia locului spune ca ar fi functionat un schit, iar dupa ce acesta s-a desfiintat aici s-ar fi stabilit vatra satului.

rn

 

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.