decembrie 9, 2022

Salajenii – saracii Romaniei si printre cei mai saraci dintre saracii din Uniunii Europene

Ca sa ne facem o imagine despre saracia cumplita care bantuie Salajul, avem cateva repere, numai bune sa ne demoralizeze. Suntem unul dinrte cele mai judete ale tarii, in care salariile sunt cu aproape un sfert mai mici decat media nationala. Avem 70.000 de pensionari, iar pensia medie este sub 900 de lei. Avem 60.000 de beneficiari ai ajutorului alimentar, dintr-o populatie de 224.000 recenzata in judet in 2011. Suntem la coada nivelelui de trai din Romania, dar asta nu e totul, pentru ca Romania este coada Uniunii Europene. Asa ajungem noi, salajenii, sa fim printre cei mai saraci dintre saracii Uniunii Europene. 

Statistica “Saracia absoluta în Marea Britanie și UE – 2015”, data publicitatii marti, 27 iunie, de catre Oficiul National de Statistica al Marii Britanii, arata ca România se afla în cea mai proasta pozitie în UE din acest punct de vedere. Suntem
singura tara cu o rata a saraciei relative peste 25% si a celei absolute peste 17%. La capitolul saracie relativa Bulgaria are un indicator cuprins ’ntre 20% si 24%.
“România are cea mai mare proportie a persoanelor care trebuie sa faca fata saraciei relative si absolute din toate tarile UE, cu rate de 25,4% si, respectiv, 19,3%. Bulgaria, vecina României, a avut a doua rata a saraciei absolute, cu 16,2%. Islanda, tara care nu e membru UE, a avut cea mai mica rata a saraciei absolute si relative, anume 9,6% si, respectiv, 2,9%. {ara UE cu cea mai mica rata absoluta a saraciei în 2015 a fost Danemarca cu 4,3%”, spun statisticienii britanici.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *