Salajenii nu sunt pregatiti pentru legalizarea drogurilor

Salajenii nu sunt pregatiti pentru legalizarea drogurilor

Doar tinerii sustin – unii din experienta – ca drogurile, cele usoare, nu sunt mai periculoase decat alcoolul, ci, din contra, au mai putine efecte adverse si nu dau deloc dependenta.
Limita extrem de fina dintre drogurile usoare si drogurile de mare risc a fost unul dintre cele mai dezbatute subiecte la intalnirea organizata ieri la centrul CIADO din cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor Zalau. Printre participanti s-au numarat profesori, psihologi, specialisti din diverse institutii, dar si parinti si reprezentanti ai elevilor si studentilor zalauani. Daca adultii au fost tentati sa condamne absolut toate tipurile de droguri, inclusiv pe cele considerate usoare, parerile venite din randul celor tineri tind sa contureze pentru drogurile usoare imaginea unei alternative inofensive la consumul de alcool. Ideea legalizarii drogurilor usoare, promovata de celebra comisie preziden-tiala, nu are, insa, sustinerea tuturor tinerilor, unul dintre cei prezenti ieri apreciind ca o astfel de masura “ar lasa Romania fara tineri. Am avea doar legume”.
Concluzia generala a intalnirii de ieri a fost, totusi, ca Romania nu este pregatita pentru o astfel de masura, de legalizare a drogurilor usoare, nici din punctul de vedere al informarii populatiei, nici din cel al asigurarii logisticii necesare pentru a face fata cresterii inevitabile a numarului de consumatori (centre de dezintoxicare, parghii de reintegrare sociala a fostilor consumatori si altele).

About Author

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *