87 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale noi au fost eliberate in primele trei luni ale anului, in Salaj, in scadere cu 20,2% fata de perioada corespunzatoare din anul trecut, cu o suprafata utila de aproape 15.732 de metri patrati, potrivit unui raport al Directiei Judetene de Statistica Salaj.
De asemenea, au fost eliberate noua autorizatii de construire pentru cladiri nerezidentiale, la fel ca in trei luni din 2008, si 11 autorizatii pentru extinderi de cladiri rezidentiale existente (mai putin cu trei decat anul trecut).
Potrivit sursei citate, in luna martie, numarul autorizatiilor eliberate pentru cladiri rezidentiale a ajuns la 40, fiind cu 48,1% mai multe decat in luna precedenta, dar in scadere cu 23,1% fata de martie 2008. cele mai multe dintre acestea (92,6%) vizand imobilele cu o singura locuinta.
In ceea ce priveste locuintele terminate in Salaj in primele trei luni din anul in curs, numarul acestora a fost de 67 (mai putine cu sase fata de perioada similara din 2008), in valoare totala de peste 11 milioane de lei.