Sălăjeanul Roland Petrean, medaliat cu argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori

Roland Petrean, elev în clasa a IX-a C la Colegiul Național “Silvania” Zalău (prof. Florin Morar), a obținut medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori.

Roland Petrean a făcut parte din echipa reprezentativă a României la această competiție internațională.

“Felicitări, Roland, pentru acest rezultat de excepție! Ai adus onoare nu doar școlii tale și județului Sălajul, ci și întregii Românii! Mult succes în continuare!”, este mesajul transmis de administrația județeană sălăjeană.

În perioada 25-28 noiembrie, Macedonia de Nord, cu sprijinul României, prin Ministerul Educației și Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, a organizat a XVI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori (JBOI), cea mai veche competiție internațională de informatică pentru această categorie de vârstă.

Competiția s-a desfășurat în format online. Echipa reprezentativă a României a fost găzduită la Craiova, probele desfășurându-se la Colegiul Național „Frații Buzești”.

România a obținut o medalie de aur și trei de argint:

🥇 Neacșu Matei, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, 𝑀𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝐴𝑢𝑟

🥈 Mureșan Luca Valentin, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Satu Mare, 𝑀𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝐴𝑟𝑔𝑖𝑛𝑡

🥈 Iorgulescu Andrei Paul, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București, 𝑀𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝐴𝑟𝑔𝑖𝑛𝑡

🥈 Petrean Roland, Colegiul Național „Silvania”, Zalău, 𝑀𝑒𝑑𝑎𝑙𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝐴𝑟𝑔𝑖𝑛𝑡

Echipa a fost coordonată de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică care a asigurat selecția și pregătirea lotului: Prof. Marius Nicoli, Colegiul Național „Frații Buzești”, Syncro Soft, Craiova, Director General SEPI, Stud. Liviu Silion, Universitatea “Babeș Bolyai”, Cluj Napoca, membru SEPI.

“Felicitări elevilor și profesorilor! Recunoștință celor ce susțin performanța în educație!”, transmite Ministerul Educației.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *