Colonelul Florin Pop, sălăjeanul care a coordonat misiunile pompierilor români în Grecia, este, oficial, noul șef al Centrului Operațional Național din cadrul IGSU.

Împuternicit pe post în luna mai, sălăjeanul a câștigat acum concursul organizat pentru această funcție cu nota 9,25.

Anul trecut, colonelul Florin Pop, originar din Jibou, a fost șeful detașamentului de pompieri români trimiși în Grecia pentru a ajuta în lupta cu incendiile de pădure. Anul acesta, în luna martie, a coordonat misiunea pompierilor sălăjeni la granița cu Ucraina, la Vama Siret și la Rădăuți.

Înainte de plecarea sa la București, a fost, pe rând, adjunct comandant subunitate, comandant subunitate, ofițer specialist, comandant detașament, șef centru operațional. În 2017, a fost împuternicit prim-adjunct inspector șef la ISU Sălaj.

În primăvară, a intrat în cursa pentru postul de șef al ISU Sălaj. A pierdut concursul în fața actualului inspector șef, colonelul Adrian Dobocan, la o diferență de doar 12 sutimi. Notele acordate au fost 8,59, respectiv 8,71. Câteva zile mai târziu, a plecat la București ca împuternicit pe postul de șef al Centrului Operațional Național din cadrul IGSU.