septembrie 24, 2023

Sălăjeanul Cosmin Vlaicu a fost ales vicepreședinte al Crucii Roșii Române

0

Cosmin Vlaicu, secretarul general al Consiliului Județean Sălaj, a fost ales vicepreședinte în forul de conducere al Societății Naționale de Cruce Roșie din România (SNCRR).

Sâmbătă, 27 mai, a avut loc Adunarea Generală, cea mai importantă structură de conducere a instituției, ce se întrunește o dată la doi ani. Reuniunea a marcat finalul mandatului pentru președinte al Crucii Roșii Române a  Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, care s-a aflat la conducerea organizației timp de două mandate consecutive, în perioada 2015 – 2023. Crucea Roșie Română va continua să beneficieze de Înaltul patronaj al Casei Regale.

“Am petrecut opt ani în calitate de președinte al Crucii Roșii Române. Ani grei, cu o pandemie care a luat viața multor oameni, cu un război devastator la granița României și cu milioane de refugiați care au trecut prin Republica Moldova și prin România. A  fost un privilegiu să fiu la conducerea acestei prestigioase organizații. Prezența Familiei Regale alături de Crucea Roșie Română este o realitate istorică, respectată de societatea românească. Oferind, începând de astăzi, Înaltul Patronaj Societății Naționale, sper că mă voi bucura de încrederea voastră și de aici încolo. Voi acționa în spiritul valorilor Fundamentale ale Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, voi continua să susțin activitatea Societății Naționale de Cruce Roșie prin Coroana Română, care este un reper identitar al organizației și al țării”, a declarat Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

În cadrul Adunării Generale din 27 mai, s-au desfășurat alegeri pentru funcțiile eligibile din cadrul organismelor centrale de conducere. După exprimarea voturilor de către membrii Adunării Generale, Camelia Șucu a fost desemnată președinte al organizației.

Cosmin Vlaicu a fost ales să ocupe unul din cele șase posturi de vicepreședinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România .

“Noua echipă de conducere se angajează să continue și să întărească misiunea Crucii Roșii Române prin asistență umanitară și promovarea principiile umanității, neutralității, imparțialității, independenței, voluntariatului, unității și universalității

Societatea Națională de Cruce Roșie din România mulțumește Majestății Sale Margareta pentru devotamentul și conducerea sa înțeleaptă.

Transmitem totodată un mesaj de susținere și de încurajare noii echipe de conducere care preia astăzi responsabilitatea organizației. Suntem convinși că, sub conducerea lor, Societatea Națională de Cruce Roșie din România va continua să crească și să aducă speranță în viețile celor aflați în nevoie”, transmit reprezentanții Crucii Roșii.

Cosmin Vlaicu este secretar general al judeţului Sălaj din anul 2008, când a câştigat concursul organizat în acest sens de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici din București.    

Și-a început cariera în administraţie ca arhivar, în 1991, pentru ca după absolvirea Facultăţii de Drept, să devină consilier juridic și apoi șef serviciu. În 2005 a preluat şefia Serviciului Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanelor Sălaj, funcţie pe care a ocupat-o până în 2008. Este doctor în ştiinţe administrative, lector universitar asociat la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul UBB Cluj-Napoca, Extensia Satu Mare și autor de carte și articole de specialitate în domeniul dreptului administrativ și a științelor administrative.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut