septembrie 30, 2022

Sălăjeanul Alexandru Rad reprezintă România la finala mondială de Karting

Pilotul sălăjean Alexandru Rad va reprezenta România la cea mai importantă competiție de karting din lume, la categoria Mini Rok. El a fost desemnat să participe la Rok Cup Superfinal, eveniment ce se va desfășura în octombrie pe circuitul South Garda Karting de la Lonato, Italia.

Această finală mondială are loc o dată pe an și reunește câștigătorii competițiilor din toate țările lumii. Participarea, în cazul lor, se face pe bază de invitație din partea organizatorilor.

Competiția este deschisă însă și altor piloți, contra cost, astfel că, an de an, la fiecare categorie concurează peste două sute de kartiști din toată lumea. Există mai multe curse eliminatorii, iar în marea finală ajung să se înfrunte cei clasați pe primele 34 de poziții.

România va fi reprezentată de cinci piloți, de la diferite categorii de vârstă, iar sălăjeanul Alexandru Rad, care va împlini 11 ani în octombrie, se numără printre ei.

“Doar o lună ne desparte de ROK Cup Superfinal! Cinci piloți ce s-au evidențiat în sezonul 2021 au primit biletele pentru prestigioasa competiție și vor beneficia de un pachet semnificativ de beneficii: Alexandru Rad, Tudor Jercan, Kevin Vlăsceanu, Costin Ion și Alexandru Iancu”, a anunțat Liga Sportivă Profesionistă Karting Masters.

Alexandru Rad, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Zalău, este vicecampion național la ediția din acest an a competiției Karting Masters, la categoria mini, și lider al clasamentului până în prezent, după două etape disputate din trei, la International Karting Masters.

Sursa foto: Karting Masters

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.