Sălăjeanul Alex Rad, desemnat pentru a doua oară să reprezinte România la FIA Karting Academy Trophy

Pilotul sălăjean Alexandru Rad a fost desemnat, pentru al doilea an consecutiv, de către Federația Română de Karting, să reprezinte România la FIA Karting Academy Trophy, una dintre cele mai prestigioase competiții sportive din lume.

FIA Karting Academy Trophy, competiție organizată de Federația Internațională de Automobilism, s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, un veritabil instrument de detectare a tinerelor talente în domeniul sporturilor cu motor. Piloții de Formula 1 Charles Leclerc, George Russell și Esteban Ocon sunt foști concurenți la FIA Karting Academy.

FIA Karting Academy Trophy prespune confruntarea a peste 50 de tinere talente, cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, din toată lumea, pentru ca cei mai buni dintre cei buni să aibă ocazia de a se face remarcați și de a-și urma cariera dorită în karting sau motorsport, cu oportunități mai mari.

Fiecare țară poate desemna un singur sportiv pentru participarea la această competiție de talie mondială, care include opt curse, pe mai multe circuite din diferite țări.

De menționat că sălăjeanul Alexandru Rad, în vârstă de 13 ani, a fost ales și în 2023 să reprezinte România la prestigioasa competiție, reușind să fie finalist în fiecare dintre cursele la care a participat.

“În baza criteriului de desemnare a pilotului care va reprezenta România la 2024 FIA Karting Academy Trophy este aprobat sportivul Victor Alexandru RAD”, se arată în hotărârea adoptată, prin vot, de Consiliul Federal al Federaţiei Române de Karting, în data de 9 ianuarie 2024.

Alexandru Rad, singurul pilot sălăjean care practică acest sport la nivel profesionist, are deja în palmares numeroase participări la competiții naționale și internaționale, încununate de rezultate notabile. În 2023, a obținut argintul la Cupa României și a fost desemnat vicecampion național, categoria OKJ, la Campionatul Național de Karting organizat de FRK.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *