Sălăjeanul Alex Rad, desemnat de FRK să reprezinte România la FIA Karting Academy Trophy

Pilotul sălăjean Alexandru Rad, în vârstă de 12 ani, a fost desemnat de Federația Română de Karting ca reprezentant al țării noastre la FIA Karting Academy Trophy 2023, una dintre cele mai prestigioase competiții sportive din lume.

Competiția, care ajunge anul acesta la cea de-a XIII-a ediție, s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, un veritabil instrument de detectare a tinerelor talente în domeniul sporturilor cu motor. Piloții de Formula 1 Charles Leclerc, George Russell și Esteban Ocon sunt foști concurenți la FIA Karting Academy.

FIA Karting Academy Trophy prespune confruntarea a 51 de tinere talente, cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, din toată lumea, pentru ca cei mai buni dintre cei buni să aibă ocazia de a se face remarcați și de a-și urma cariera dorită în karting sau motorsport, cu oportunități mai mari.

Fiecare țară poate desemna un singur participant, cea mai mare speranță, pentru participarea la această competiție de talie mondială.

“În baza criteriului de desemnare a pilotului care va reprezenta România la 2023 FIA Karting Academy este aprobat sportivul Alexandru Victor Rad”, se arată în hotărârea adoptată, prin vot, de Consiliul Federal al Federaţiei Române de Karting.

Competiția FIA Karting Academy Trophy include opt curse care se vor desfășura pe circuite diferite, în Spania, Germania, Cehia, Danemarca și Italia, în perioada 23 martie -8 octombrie 2023.

Alexandru Rad, elev al Școlii Gimnaziale “Gheorghe Lazăr” Zalău, în vârstă de 12 ani, și-a trecut deja în palmares titlul de vicecampion național în 2021, an în care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la International Karting Masters.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut