septembrie 28, 2022

Sălăjeanul Alex Bologa, medaliat cu aur la Campionatele Europene de nevăzători

“AUR pentru Alexandru Bologa în cadrul Campionatelor Europene de nevăzatori!”, anunță Federația Română de Judo.

În Italia, la Cagliari, se desfășoară în aceste zile Campionatele Europene pentru judoka nevăzători. Sălăjeanul Alexandru Bologa, sportiv medaliat de două ori cu bronz la Jocurile Paralimpice, în 2016 și 2021, a reușit de această dată să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câștigând medalia de aur. “Aflat pe locul 1 în clasamentul mondial la categoria -73 kg, judoka pregatit la Cluj-Napoca de Tamas Gergely și Andreica Gianina a reușit să facă un concurs perfect. După un prim tur liber, sportivul nostru l-a învins în sferturi, printr-un procedeu de luxare (kansetsu-waza), pe georgianul Mishiko Shiobrishvili, ca mai apoi în semifinale, după două procedee de tehnice de aruncare (seoi-nage), punctate cu Wazari, să îl învingă pe Djibrilo Iafa din Portugalia. În finală, Alex a reușit ca printr-o tehnică de strangulare (shime-waza) să câștige medalia de aur în fața lui Lennart Sass din Germania”, a transmis Federația Română de Judo.

La competiția din Italia sunt înscriși judoka din 20 de țări: Azerbaidjan, Croația, Franța, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Lituania, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Spania, Suedia, Italia, Ucraina, Georgia, Elveția și Turcia.

sursa foto: frjudo.ro

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.