Sălăjean trimis în judecată pentru proxenetism

Un sălăjean care a obligat o femeie să se prostitueze pe teritoriul mai multor țări a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Sălaj. Inculpatul execută deja în prezent o altă condamnare.

Victima a fost racolată în 2018, prin metoda “loverboy”. Aceasta presupune ca un bărbat să seducă o tânără, să o convingă că o iubeşte, apoi să îi ceară să se prostitueze sau să plece cu el în străinătate, pentru a fi vândută unor proxeneţi.

“Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, aflat în executarea unei pedepse în altă cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.
În cauză s-a reținut că, în anul 2018, inculpatul a recrutat o persoană, prin metoda “loverboy”, și, profitând de starea de vulnerabilitate a acesteia, prin constrângere fizică și psihică, a transportat-o și adăpostit-o pe teritoriul mai multor țări, în vederea practicării prostituției”, precizează DIICOT.

În primele trei săptămâni din luna mai a acestui an, în urma rechizitoriilor întocmite de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au fost trimiși în fața instanței 54 de inculpați, dintre care 15 în stare de arest preventiv, 2 aflați în executarea unor pedepse în alte cauze, 3 aflați în arest la domiciliu și 7 sub control judiciar.

De altfel, chiar la această oră, în cadrul unei ample operațiuni derulate la nivel național, procurorii DIICOT, Poliția Română și Poliția de Frontieră, cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 58 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate, specializate în trafic de droguri de risc și mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv.

De asemenea, sunt vizate și cauze ce au ca obiect traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitatea informatică.
În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și aproximativ 300 de mandate de aducere.
Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate, începând cu anul 2018, la nivelul DIICOT și relevă preocuparea structurii specializate de a investiga în mod constant infracțiunile de trafic de droguri, trafic de persoane și de minori și orice forme de exploatare a persoanelor vulnerabile, în efortul de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional.
Perchezițiile efectuate la această dată au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.
Nu în ultimul rând, acțiunile vizează crearea unui climat optim de siguranță al cetățenilor precum și protecția victimelor infracțiunilor, precizează DIICOT.

foto cu caracter informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *