Sălăjean arestat pentru vânzare de droguri, înșelăciune și punere în circulație de bani falși

Un bărbat din Sălaj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile fiind bănuit că a vândut droguri, a plătit telefoane cu euro falși și a înșelat cel puțin 10 persoane.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sălaj, au efectuat o percheziție domiciliară, sâmbătă, 11 iunie, la locuința unei persoane bănuite de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune. Persoana bănuită a fost arestată preventiv, pentru 30 de zile.

”Din cercetări a reieșit că, începând cu toamna anului 2021 şi până în prezent, persoana bănuită ar fi deținut și comercializat substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive, sub formă de cristale albe sau praf, consumatorilor din județul Sălaj, prețul variind în funcție de cantitatea tranzacționată. De asemenea, în lunile ianuarie și februarie 2022, acesta ar fi achiziționat, prin intermediul unui site dedicat comerțului on-line, mai multe telefoane mobile, prezentându-se sub o identitate falsă și indicând o adresă care nu îi aparținea, din municipiul Cluj Napoca, în vederea expedierii produselor. Telefoanele mobile au fost achitate cu sume cuprinse între 900 și 5.500 euro, compuse din bancnote cu cupiura de 50 de euro. În urma cercetărilor efectuate, a reieșit că bancnotele de 50 de euro folosite pentru achitarea produselor erau false, făcând parte din clasa de tipuri de fals denumită generic <Grupul Napoli>, datorită provenienței acestora din zona Napoli- Italia”, se arată în comunicatul IPJ Sălaj.

Prin această modalitate ar fi fost prejudiciate 10 persoane, bănuitul punând în circulație 7.200 de euro, compuși din bancnote contrafăcute, din cupiura de 50 de euro.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

La data de 12 iunie 2022, persoana bănuită a fost reținută, iar ulterior a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.