Elevii care au contestat notele primite la Evaluarea Națională vor afla marți, 9 iulie, rezutatele finale, după recorectarea lucrărilor.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean, în Sălaj, din totalul de 1.744 candidați care au susținut Evaluarea Națională, au depus contestații 176, ceea ce înseamnă 10,09%. Altfel spus, mai mult de un copil din 10 a fost nemulțumit de punctajul primit și a formulat contestație.

S-au depus 99 de contestații la Limba și literatura română. La Matematică au fost 70 de contestații, iar la Limba și literatura maternă s-au depus 7 contestații.

Reamintim faptul că nota acordată drept urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate marți, 9 iulie.

Pe baza primelor rezultate, în Sălaj, din cei 1.744 de candidați prezenți la toate probele scrise, 1.217 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce înseamnă 69,78% din numărul total al candidaților.

Nu s-a înregistrat nici măcar o medie de 10.

Au fost acordate două note de 10 curat, ambele la Limba și literatura română, unor elevi de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău.

La Matematică, cea mai mare notă a fost 9,90, fiind obținută de un elev de la Colegiul Național „Silvania” Zalău.

Cea mai mare medie din Sălaj, potrivit rezultatelor înainte de contestații, este 9,80 și aparține unui candidat de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, care a fost notat cu 9,70 la Limba română și cu 9,90 la Matematică.

Următoarea cea mai mare medie a fost 9,77, fiind obținută de trei candidați de la Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău, Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău și Colegiul Național „Silvania” Zalău.

Au mai fost două medii de 9,75, acestea fiind obținute de un candidat de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” Zalău, respectiv un candidat de la Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei.

În total, la nivelul județului, au fost 40 de medii egale sau peste 9,50.

Pe de altă parte, 526 de elevi sălăjeni au obținut medii sub 5 la Evaluarea Națională.