Sălaj: Un autotren și zeci de metri cubi de cherestea, confiscate de polițiști

Un bărbat din Bistrița Năsăud, transportator autorizat de materiale lemnoase, a fentat aplicația SUMAL 2.0.

Acesta a fost oprit și verificat pe raza județului Sălaj, iar polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol i-au depistat tehnica: avize de însoțire fictive, material lemnos descărcat unde nu trebuie, aplicație de localizare oprită și pornită după pofta sa.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, bărbatul de 43 de ani ar fi transportat 53 de metri cubi de cherestea rășinoase, material lemnos pentru care socitatea comercială ar fi înregistrat, în aplicația SUMAL 2.0, două avize de însoțire, având puncte de descărcare diferite, însă, întreg materialul lemnos transportat ar fi fost descărcat în localitatea Șimleu Silvaniei. În seara zilei de 5 martie, transportatorul ar fi dezactivat sistemul de localizare al dispozitivului mobil pe care se aflau avizele, în localitatea Dej, județul Cluj, continuând transportul fără a asigura conexiunea, în vederea localizării, iar în dimineața zilei de 6 martie, acesta ar fi restabilit conexiunea și ar fi descărcat întreaga cantitate de material lemnos în localitatea Șimleu Silvaniei, pentru care ar fi predat un singur aviz de însoțire. Totodată, folosindu-se de cel de-al doilea aviz de însoțire, bărbatul în cauză ar fi înregistrat un transport fictiv de material lemnos, cu punct de predare în județul Satu Mare”, informează biroul de presă al IPJ Sălaj.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport.

De asemenea, a fost dispusă indisponibilizarea ansamblului de vehicule folosit la săvârșirea infracțiunii și confiscarea a 45 de metri cubi de materialul lemnos, fiind predate în custodia Ocolului Silvic Măgura Șimleu Silvaniei.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *