octombrie 4, 2022

Trei sălăjeni au cerut numere verzi

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Sălaj a eliberat marți, 28 iunie, primele numere verzi. Solicitanții de numere de înmatriculare de culoare verde aveau deja mașinile electrice înmatriculate, însă au dorit preschimbarea acestora.

Eliberarea primelor numere verzi în Sălaj vine la doar o zi după intrarea în vigoare a Ordinului comun al ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, publicat în Monitorul Oficial al României în urmă cu 60 de zile (la finalul lunii aprilie). La data emiterii noilor reglementări, oficialii declarau că scopul acestora este de a crește vizibilitatea autovehiculelor nepoluante în trafic, de a încuraja oamenii să utilizeze aceste tipuri de autovehicule, dar și pentru a crea cadrul necesar acordării unor facilități celor care le utilizează. Printre facilități se regăsesc parcare gratuită, permiterea accesului în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite.

Numerele de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde sunt acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2 (maşini pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen) și vor funcționa ca un ”pașaport verde”.

”Aşa cum se ştie, vehicule pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen înmatriculate în România pot beneficia de numere de culoare verde. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea pot fi preschimbate, la cerere. Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport. În Sălaj sunt înmatriculate în prezent 62 de autovehicule electrice, dintre care 20 de autobuze, o motocicletă şi 41 autoturisme”, se arată în informarea Instituției Prefectului Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.