septembrie 30, 2022

Sălaj: Sute de metri cubi de lemne confiscate și amenzi de peste 30 de mii de lei

Sâmbătă și duminică, polițiștii Biroului Silvic și consilierii Gărzii Forestiere Sălaj au confiscat aproape 200 de metri cubi de material lemnos, în cadrul unei acțiuni derulate pentru verificarea legalității transportului de material lemnos pe raza județului Sălaj și a provenienței acestuia.

Au fost verificați și consiliați 10 agenți economici cu privire la respectarea cadrului legal în materie silvică.

Pentru neregulile constatate pe parcursul celor două zile de weekend, polițiștii au aplicat opt sancțiuni contravenționale, în valoare de 36 de mii de lei, iar valoarea materialului lemnos confiscat a fost de aproape 38 de mii de lei, fiind vorba de cantitatea exactă de 199,23 metri cubi.

”Sancțiunile contravenționale au fost aplicate, în principiu, pentru transportul de material lemnos cu avize din care nu rezultă proveniența legală, conform Normelor aprobate prin HG. Nr. 497/2020, care constau în: transportul de materiale lemnoase de către un neprofesionist, după depășirea pragului de 20 de metri cubi transportați în decursul anului; transportul de materiale lemnoase de către un profesionist, dar cu avize pentru neprofesionist; lipsa fotografiilor aferente mijlocului de transport; fotografii neconforme ale mijlocului de transport așa cum prevăd Normele aprobate prin HG. Nr. 497/2020; neînregistrarea traseului parcurs de mijlocul de transport; neinițierea transportului în aplicația informatică.

Polițiștii Biroului Silvic atrag atenția tuturor profesioniștilor și neprofesioniștilor din domeniul silvic să respecte legislația din domeniul silvic. Prevenirea și combaterea delictelor silvice este o prioritate pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, iar astfel de acțiuni se vor desfășura și săptămânile viitoare”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție (IPJ) Sălaj.

Lasă un răspuns

NOTA: sunt interzise injuriile, incitările la ură ori violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația „Graiul Sălajului” nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea să solicite ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, transmise pe adresa de email a redacției: graiulsj@unisys.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată.