Mai multe posturi sunt scoase la concurs, în perioada următoare, la Inspectoratul de Poliție Județean și la Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj. Se caută inclusiv șef pentru Poliția Municipiului Zalău. E nevoie și de ofițeri și agenți, în cadrul mai multor structuri.

Potrivit MAI, se scoate la concurs postul de șef al Poliției Municipale, pe perioadă nedeterminată. Candidații trebuie să fie, ca grad profesional, minim inspector principal de poliție, să aibă studii superioare, minim 3 ani vechime în muncă în MAI, cel puțin 2 ani în specialitatea studiilor necesare și exercitării funcției și 3 ani vechime în specialitatea structurii. Dosarele se pot depune până în data de 30 mai. Concursul va consta într-un interviu pe subiecte profesionale, pe care candidatul îl va susține la sediul IPJ Sălaj. Conform anunțului Ministerului de Interne, „concursul nu este organizat la nivel central cu comisii de recrutare la nivel teritorial”.

Inspectoratul General pentru Imigrări angajează 38 de ofițeri de poliție, un post de ofițer specialist I, prevăzut cu gradul de comisar șef de poliție, fiind disponibil la Biroul pentru Imigrări al județului Sălaj. Candidații trebuie să fie, ca grad profesional, minim subinspector de poliție și să aibă studii superioare. Dosarele se pot depune până în data de 30 mai. Examenul presupune o probă fizică, eliminatorie, și un test scris, programat în 6 iulie.

Inspectoratul de Jandarmi Judetean Salaj organizează concurs pentru un post de ofițer specialist II la compartimentul Financiar. Cerințele postului prevăd grad militar sublocotenent și studii superioare. Nu se cere vechime în muncă. Dosarele se pot depune până în 4 iunie, iar concursul presupune o probă scrisă care se va susține în 6 iulie.

Tot Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj scoate la concurs un post de ofițer specialist II la compartimentul A.P.I.P.M. Candidatul trebuie să fie, ca grad profesional, minim sublocotenent și să aibă studii superioare. Dosarele se pot depune până în 4 iunie. Concursul va consta într-un test scris, ce va fi susținut în 6 iulie.

Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări scoate la concurs un post de agent de poliție, la Zalău, la Logistică. Sunt necesare studii medii, cu diplomă de bacalaureat. Dosarele se depun până în 31 mai, iar candidații vor susține o probă scrisă în data de 6 iulie.

Și Direcția Generală de Protecție Internă angajează un ofițer specialist principal I prevăzut cu gradul de colonel, la unitatea Dir. Gen. Protecție Internă – Serviciul Județean de Protecție Internă Sălaj – Compartimentul Asigurare Misiuni – Informații, și un ofițer specialist principal I, cu gradul de colonel, la Dir. Gen. Protecție Internă – Serviciul Județean de Protecție Internă Sălaj – Contrainformații.

Poliția Municipiului Zalău are momentan conducere interimară

În momentul de față, la conducerea Poliției Municipiului Zalău se află comisarul-șef de poliție Bogdan Oltean, cel care a condus anterior Biroul Rutier din cadrul Poliției zălăuane. A fost împuternicit pe post în 22 aprilie, după ce fostul șef, comisarul șef de poliție Florin Lupu, a fost împuternicit pe funcția de adjunct al șefului Inspectoratului De Poliție Județean Sălaj. Comisarul șef Florin Lupu a venit tot ca interimar la conducerea Poliției Municipiului Zalău, după ce subcomisarul Stelian Crăciun, cel care ocupa această funcție obținută prin concurs în 2021, a promovat, în iunie 2023, concursul pentru funcția de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.